Bloemkoolpizza met boerenkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolpizza met boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de bloemkool fijn en wring goed uit. Doe 600 g bloemkoolrasp in een kom, kruid met peper en zout en meng er het amandelmeel, de losgeklopte eidooiers en de oregano onder.

  2. 2

    Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een pizzabodem van het bloemkooldeeg en zorg ervoor dat de randen iets dikker zijn. Bak de pizza in 25 tot 30 minuten goudbruin.

  3. 3

    Maak de boerenkool schoon en scheur in stukken. Scheur de mozzarella in stukken. Haal de pizzabodem uit de oven en bestrooi met de geraspte gruyère. Laat de kaas smelten in de oven.

  4. 4

    Haal de bodem er op- nieuw uit en beleg royaal met boerenkool, leg er de mozzarella tussen. Werk af met chilivlokken. Zet weer 3 tot 5 minuten in de oven. Let op: de boerenkool verbrandt snel. Snij de pizza in stukken en dien warm op.

  5. 5

    KNAPPERIG KORSTJE
    Wring de bloemkool goed uit. Hoe meer vocht eruitkomt, des te knapperiger zal het korstje zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de bloemkool fijn en wring goed uit. Doe 600 g bloemkoolrasp in een kom, kruid met peper en zout en meng er het amandelmeel, de losgeklopte eidooiers en de oregano onder.

  2. 2

    Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een pizzabodem van het bloemkooldeeg en zorg ervoor dat de randen iets dikker zijn. Bak de pizza in 25 tot 30 minuten goudbruin.

  3. 3

    Maak de boerenkool schoon en scheur in stukken. Scheur de mozzarella in stukken. Haal de pizzabodem uit de oven en bestrooi met de geraspte gruyère. Laat de kaas smelten in de oven.

  4. 4

    Haal de bodem er op- nieuw uit en beleg royaal met boerenkool, leg er de mozzarella tussen. Werk af met chilivlokken. Zet weer 3 tot 5 minuten in de oven. Let op: de boerenkool verbrandt snel. Snij de pizza in stukken en dien warm op.

  5. 5

    KNAPPERIG KORSTJE
    Wring de bloemkool goed uit. Hoe meer vocht eruitkomt, des te knapperiger zal het korstje zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.