Lekker Shop Shop

Knolletjes knowhow

Radijs

• Net zoals andere knolletjes stimuleren radijzen de spijsvertering en zuiveren ze de nieren. Ze zijn rijk aan vitamine C en vitaminen B2 en B6. Plus: ze bevatten een flinke hoeveelheid ijzer.
Radijsjes smaken iets minder pittig als je ze schilt. Is de buitenkant wat te zacht geworden? Leg ze een uurtje in ijskoud water. Zo worden ze weer lekker knapperig.

Rammenas

Rammenas is een stengelknol en geen wortelknol, in tegenstelling tot de radijs. Bovendien is rammenas groter en steviger én smaakt deze variant milder.
• Je hebt twee soorten rammenas: de zwarte winterrammenas en de pittigere zomerrammenas. Omdat je de groente lang kunt bewaren, is hij het hele jaar door te verkrijgen.

Daikon

Daikon – Japans voor ‘lange wortel’ – is een zacht smakende, oost-Aziatische witte rammenassoort. Rettich is een andere naam.
• Daikon is lekker rauw in salades of in een yoghurtsaus met peterselie, maar ook gekookt in soepen en stoofpotjes. Plus: het is een gezond tussendoortje.

Mierikswortel

• Mierikswortel is een dikke, vlezige penwortel met een scherpe mosterdachtige smaak. Het Japanse zusje van de mierikswortel ken je als wasabi, die nog pikanter smaakt.
• Gebruik geraspte mierikswortel, met mate, in koude en warme sauzen bij vlees- of visgerechten, of verwerk het in rodebieten- of aardappelsalade.

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tosti met mierikswortelcrème

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Radijspickles met zalm in sesamkorst en wortelpuree

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Lentechips

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rammenasrolletjes met geitenkaas en ei

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Wortel-daikonsalade met balletjes

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

3X smoothie met pit

Gerelateerde artikelen