Recept

Trofie met chimichurri, steak en postelein

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke lentepasta met steak en de eerste verse kruiden uit je moestuin.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de chimichurri. Pel de ui en de knoflook. Halveer het pepertje en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Meng de ui, de knoflook, de groene peper, de gesnipperde koriander en de gesnipperde postelein met de olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Kook de trofie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en lepel er al een beetje van de saus door.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur met de olijfolie en de boter en laat goed heet worden. Kruid de dunne lende met peper en zout en schroei dicht langs beide kanten. Haal de steak uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat een vijftal minuten rusten.

  4. 4

    Serveer de trofie met de rest van de chimichurri en enkele takjes postelein. Snij de steak in reepjes en serveer bij de trofie. Rasp er wat parmezaan over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trofie met chimichurri, steak en postelein

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!