Meest recente artikelen

Zoveel zomergroenten

  • Deel dit artikel:
Zoveel zomergroenten Artikel

Word je ook overspoeld door boontjes, tomaten en courgettes uit de tuin? Dan kun je vast wat nieuwe recepten gebruiken. Per groente selecteerden we onze vijf favorieten.
Wil je er nog meer? Snuffel dan zeker eens door onze receptendatabase.

Tomaten

Wereldwijd zijn er honderden soorten tomaten: kleine, grote, reuzentomaten, ronde, langwerpige, gele, rode, groene, gladde, geribbelde… Zelfs de vierkante tomaat is onderweg. Een verse tomaat is vast en glanzend. Hoe donkerder van kleur (en dus hoe rijper), hoe lekkerder ze zijn. 

Tomaten bewaar je beter niet in de koelkast. Op een koele plaats (een bewaarkast of in de kelder) met een temperatuur van ongeveer 12° C kun je tomaten één week bewaren. Tomaten zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het lekkerst zijn onze eigen Belgische tomaten die je in het voorjaar en in de zomer in de winkel vindt. In de rest van het jaar worden ze geïmporteerd, voornamelijk uit Spanje. Spaanse tomaten zijn korter houdbaar dan de Belgische.

Onze favoriete recepten

 

Courgettes

Net als de tomaat moet een courgette vast en glanzend zijn en hoort ze niet thuis in de koelkast. Bewaar courgettes beter op een koele plaats met maximale luchtvochtigheid, zo kun je ze wel twee à drie weken bewaren.

Courgettes bevatten weinig calorieëen, maar veel vitamines en mineralen. Ook courgettebloemen zijn eetbaar en zijn een echte delicatesse.

Te veel courgettes in één keer rijp in de tuin? Je kunt ze makkelijk invriezen, in z’n geheel of in plakjes of blokjes. Als je hele courgettes invriest, kun je ze wel best eerst twee minuten blancheren. Als je de courgette in plakjes of blokjes invriest, is één minuut blancheren of zelfs niet blancheren voldoende.

Onze favoriete recepten

 

Boontjes

Boontjes bewaar je best op een koele plaats en niet in de koelkast. Vers zijn ze absoluut het lekkerst, maar je kunt ze ook inmaken of enkele minuten blancheren en daarna invriezen. Bonen hebben een hoog eiwitgehalte en zijn daardoor geliefd bij vegetariërs.

Onze favoriete recepten

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen