Recept

Bruschette met geroosterde boerenkool en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Beleg een restje stokbrood met boerenkool en ricotta voor een heerlijk hapje.

bereiding
  1. 1

    Spoel de kool en laat uitlekken. Verwijder de harde nerf uit het midden van de bladeren en dep de kool zorgvuldig droog.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij 1/3 van de kool in brede repen en doe ze in een grote ovenschaal. Besprenkel met een flinke scheut olie en bestrooi met peper en zout. Werk de olie met de handen goed door de kool.

  3. 3

    Bak de kool in het midden van de oven in 8 à 12 minuten krokant en licht gebruind. Schep tussentijds enkele keren om. Haal de kool uit de oven zodra de randjes bruin kleuren en de kool knisperig wordt.

  4. 4

    Maak met de rest van de boerenkool de pesto. Blancheer de bladeren ongeveer 4 minuten in kokend water. Giet af en knijp het overtollige vocht uit de bladeren. Snij grof en doe ze met de pijnboompitten, olijfolie en parmezaan in een maatbeker, mix tot een pesto.

  5. 5

    Besprenkel de stukken stokbrood met olijfolie en rooster ze krokant in de pan of oven. Besmeer met ricotta. Werk de bruschette verder af met de pesto van boerenkool en enkele blaadjes geroosterde boerenkool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschette met geroosterde boerenkool en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!