Recept

Groentelasagne van koolrabi en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 502,8 kcal per portie.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de wijn over de champignons en laat ze 15 minuten weken. Maak de koolrabi en pompoen schoon en snij ze in plakjes van 5 mm. Bestrooi ze met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en verse tijm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Mix de champignons fijn in de wijn. Pel en snipper de knoflook. Stoof de knoflook glazig in olijfolie. Giet er de champignon-wijnsaus bij en laat heet worden. Meng er de room onder. Breng op smaak met peper en zout en de helft van de geraspte parmezaan. Laat de saus 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Leg de koolrabi en butternut in laagjes in 4 ovenvaste borden. Lepel er telkens een flinterdun laagje ricotta op. Giet er het champignon-roomsausje over en werk af met nog wat ricotta. Gaar 12 tot 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Stoof ondertussen de spinazie gaar. Haal de borden uit de oven, schik de spinazie erbij en werk af met enkele plukjes bladpeterselie, waterkers en de rest van de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne van koolrabi en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!