Meest recente artikelen

Trend-ingrediënt: moet er nog boerenkool zijn?

Trend

  • Deel dit artikel:
Trend-ingrediënt: moet er nog boerenkool zijn? Artikel

Kale is Engels voor boerenkool of krulkool: een grote groene winterkool van bij ons. In Amerika is de groente nu superhip, omdat hij er als superfood werd gelanceerd.

Niet onterecht, want boerenkool zit boordevol vitamine A, C en K; net als calcium en ijzer. Rauw op z’n gezondst, bijvoorbeeld in een ‘green juice’, maar ook lekker in klassieke wintergerechten zoals soep, stoemp of stamppot en ovenschotels. Als je de groente enkele minuten blancheert, kun je er écht alles mee!

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Powersmoothie

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bloemkoolpizza met boerenkool

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Geroosterde zoete aardappelen, boerenkool en lam

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen