Meest recente artikelen

Trendingrediënt: quinoa

Kleine krachtpatser

Trendingrediënt: quinoa Artikel

Quinoa is enorm populair. Gebruik jij het zaadje soms in de keuken? Nee? Doen! Quinoa is namelijk een heel veelzijdig en voedzaam product. Ontdek het hier!

Quinoa is hip. De Zuid-Amerikaanse superfood is de jongste jaren enorm populair geworden bij ons. Quinoa is een pseudo-graan: het wordt op dezelfde manier als graan verwerkt, maar is eigenlijk een zaadje. Het heeft een nootachtige smaak en kan in veel gerechten worden gebruikt. Ontdek hier alles over dit kleine krachtpatsertje.

Gezond

Quinoa zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is rijk aan vitamine E en B2 en is een goede bron van ijzer, magnesium en koper. Bovendien is het glutenvrij en bevat het alle essentiële aminozuren. Quinoa heeft ook een hoog eiwitgehalte, waardoor het een ideale vleesvervanger is.

Kopen

Hoewel je vroeger nog naar de natuurwinkel moest om quinoa te kopen, kan je hem nu gewoon in de supermarkt vinden. Het zaadje bestaat in verschillende kleuren. Wit, zwart en rood zijn de meest voorkomende. Ze verschillen niet veel qua smaak, maar hun bereidingstijd varieert wel.

Bereiden

Je kan quinoa koken of stomen. Gebruik zeker genoeg water wanneer je het kookt, want de zaadjes absorberen twee keer hun eigen gewicht aan vocht. Je kan eventueel een beetje zout of bouillon toevoegen, maar dat hoeft niet. Kook de quinoa gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de soort. Daarna kan je hem in veel gerechten verwerken: van pudding tot burger. Quinoa is namelijk een heel veelzijdig zaadje.

Enkele recepten met quinoa

Ontdek ook ons quinoa bord op Pinterest.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen