Meest recente artikelen

Met deze truc kun je eieren het langst bewaren

Een eitje!

Met deze truc kun je eieren het langst bewaren Artikel

Eieren bewaren lijkt misschien evident, maar wedden dat je 't al heel je leven verkeerd doet? Met dit trucje blijven je eitjes het langst vers.

Laat ze in de doos zitten

Hoewel er in de deur van je koelkast vast een speciaal schaaltje voor eieren zit, laat je je eitjes toch maar beter in hun doosje zitten. De reden? Eierschalen zijn erg poreus, en de geur van ander voedsel in de koelkast kan via die schaal het ei zelf bereiken. Smakelijk is anders! Het kartonnen doosje waar je eitjes in verkocht worden, vormen een extra barrière. Eieren bewaren doe je dus maar beter gewoon ín de eierdoos. Een extra voordeel: in de doos drogen ze minder snel uit.

Een positief kantje aan het feit dat eierschalen zo poreus zijn? Ze nemen makkelijk kleur op; ideaal voor een fleurig lentefeest. Heb je 't niet zo op kunstmatige kleurstoffen? 'Verf' je eitjes dan met groenten.

Eieren slim bewaren? Zet ze omgekeerd

Voor je je eierdoos in de koelkast zet, moet je nog 1 ding doen: draai de eieren om (zet ze, met andere woorden, met de spitse kant naar beneden) in het karton. Aan de stompe kant van het ei zit immers een luchtzakje met bacteriën. Da's op zich geen probleem, tót dat luchtzakje de dooier raakt. Dan zal het ei heel wat sneller bederven.

Door eieren dus omgekeerd te bewaren, zit de luchtzak bovenaan en drukt de rest van de inhoud er niet op. Bovendien is hij zo verder verwijderd van het eigeel en is de kans dat ze elkaar raken, een pak minder.

Hoe weet je of een ei nog goed is?

Het feit dat je je eitjes omgekeerd bewaart, wil natuurlijk niet zeggen dat ze voor eeuwig vers blijven. Als je op een makkelijke manier wilt testen of je eieren nog goed zijn, dan volg je gewoon de tip in dit artikel:

Al jullie vragen over eieren beantwoord

In deze video beantwoordt redactrice Sofie alle vragen over eieren die in de mailbox van Libelle Lekker binnenkwamen. Naar het Libelle Lekker YouTube kanaal.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen