Meest recente artikelen

5x manieren om knoflook langer te bewaren

Zo geniet je 'r nog meer van!

5x manieren om knoflook langer te bewaren Artikel

Je kent het vast wel: je koopt een bol knoflook, je gebruikt er enkele teentjes van en voor je 't weet kun je de rest ervan in de vuilnisbak gooien. Zonde! Probeer daarom deze 5 smakelijke manieren eens om knoflook langer te bewaren.

Knoflook is niet alleen een pittige en lekkere smaakmaker, 't biedt ook heel wat voordelen voor je gezondheid. Er zitten veel vitamines en vezels in, net als calcium, koper, kalium en ijzer. Bovendien werkt het bloeddrukverlagend en versterkt het je immuunsysteem. De perfecte redenen om eens vaker knoflook op het menu te zetten, dus!

Maar hoe zorg je er nu voor dat je van de hele bol kunt genieten, en niet de helft moet weggooien?

Knoflook langer bewaren

1. In de diepvriezer

Een eenvoudige manier om look te bewaren, is om 'm in te vriezen. Pel de teentjes, blend ze samen met een beetje water fijn, doe het mengsel in een ijsblokjesvorm en vries het in. Je kunt de lookblokjes nog enkele maanden bewaren in een doosje (kies voor een luchtdicht exemplaar om geurtjes te vermijden) of diepvrieszakje. Superhandig!

2. Gedroogd

Knoflook drogen is eenvoudiger dan je denkt. Pel de teentjes en snij ze in dunne plakjes. Leg ze op een bakplaat en schuif ze in een oven van slechts 50 graden, zodat ze rustig kunnen drogen. Als ze krokant zijn, zijn ze klaar! Bewaar ze in een luchtdicht doosje en geniet van de intense smaak.

3. In olie

Lookolie: lekker om mee te koken of om salades mee op smaak te brengen! Doe plakjes gedroogde look samen met olijfolie en eventueel extra kruiden in een fles of pot. Let op: deze techniek lukt enkel met gedroogde look, omdat verse look en olie gevaarlijke bacteriën kunnen ontwikkelen. Botulisme is iets wat je absoluut wil vermijden. Doe je 't toch liever met verse look? Bewaar je olie dan in de ijskast voor maximaal 2 weken.

4. Geroosterd

Zet je oven maar al aan, want een heerlijke manier om knoflook langer te bewaren is door 'm te roosteren! Vet een ovenschaal in, leg er de knoflookbollen in en rooster ze zo'n 45 minuten in een oven van 180 graden. Snij hierna het topje van de bol en duw het heerlijk zachte vruchtvlees eruit. Vers geroosterde knoflook is goddelijk op brood of op een pizza, maar je kunt 't ook invriezen waardoor je er extra lang geniet van hebt.

5. Ingemaakt

Ingemaakte knoflookteentjes zijn lekker zacht, waardoor je ze zonder problemen kunt toevoegen aan salades of aperitiefhapjes. De werkwijze is exact hetzelfde zoals bij andere ingemaakte groenten. Hoe je 't doet, lees je hier:

Een hele bol knoflook pellen in 30 seconden

Wil je aan de slag gaan, maar vind je ‘t een heel gedoe om knoflook te pellen? Geen nood: je kunt een hele bol pellen in slechts 30 seconden! Kijk maar:

Probeer zeker deze heerlijke recepten met knoflook!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen