Curry met bloemkool en kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry met bloemkool en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een favoriet bij kinderen

bereiding
  1. 1

    Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.

  3. 3

    Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout.

  4. 4

    Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken.

  5. 5

    Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.

  3. 3

    Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout.

  4. 4

    Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken.

  5. 5

    Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.