Curry met bloemkool en kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry met bloemkool en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een favoriet bij kinderen

bereiding
  1. 1

    Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.

  3. 3

    Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout.

  4. 4

    Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken.

  5. 5

    Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak nootgrote balletjes van het gehakt. Pocheer ze 3 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken, bewaar de bouillon.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze 5 minuten.

  3. 3

    Verhit de maïsolie in een wok (of diepe braadpan). Roerbak de bloemkoolroosjes 1 minuut. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de kipballetjes bij. Kruid met pepermix uit de molen en zout.

  4. 4

    Vermeng de bouillon en de kokosmelk. Giet bij de balletjes en de bloemkool. Schep voorzichtig om. Laat 2 minuten zacht doorkoken.

  5. 5

    Werk af met koriander- of peterselieblaadjes. Serveer goed heet met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!