Meest recente artikelen

De lekkerste toppings voor soep die geen croutons zijn

Welk extraatje kies jij?

De lekkerste toppings voor soep die geen croutons zijn Artikel

Soep smaakt altijd. In een handomdraai kan je van een gewone kop soep een feestelijk bord maken. Dit zijn de lekkerste toppings voor je soep die geen korstjes zijn!

Croutons zijn een klassieke soeptopping. Ze zorgen voor een beetje crunch en je kan ze kruiden naar smaak, maar erg origineel zijn ze niet. Wil je je soep écht feestelijk maken? Dan zijn deze ándere toppings iets voor jou!

Soepstengels

Soepstengels of grissini zijn niet enkel onmisbaar op een aperoplank, maar ook een heerlijk feestelijk extraatje bij je soep. Kruid ze met peper en zout, paprikapoeder, look of kaas of wikkel er een laagje spek of rosbief rond.

Crumble

Een krokante crumble, van zaden en pitten bijvoorbeeld, doet het altijd goed op zo’n fluweelzacht soepje. Rooster 2 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten, 1 el sesamzaad en 1 el chiazaad in een droge pan (zonder vetstof). Voeg, zodra ze beginnen te kleuren, 2 el panko, 2 el gepofte quinoa, 2 el gehakte peterselie en wat olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

Of probeer een van deze originele crumbles.

Olie

Een scheutje ‘extra vierge’ olijfolie is altijd lekker in soep. Wil je het iets specialer maken? Kies dan voor basilicum- of truffelolie.

Pesto of gremolata

Een toefje pesto of gremolata in je soep, zorgt meteen voor een extra smaakexplosie. Je maakt pesto eenvoudig zelf en kan er zelfs wortelloof in verwerken. Zo hoef je niets te verspillen bij het maken van de soep!

Hou je van romig? Meng de pesto dan met mascarpone. Ook lekker!

Vlees

Ben je een echte vleesliefhebber? Ga dan voor een topping van gehakt of spek. Maak chips van bacon of rauwe ham. Leg de plakjes ham 2 minuten in de microgolfoven of op de grill en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes voor een verfijnder resultaat.

 

Popcorn

Ja, dat lees je goed: popcorn is ook lekker als topping voor je soep. Maar kies natuurlijk wel voor een zoute of hartige variant. Zoals een hartige popcorn met Provençaalse kruiden: laat 25 g popcornmaïs poffen in een kookpot met deksel waar je 1 el maïsolie in verwarmd hebt. Luister tot het poffen van de popcorn gestopt is. Haal de pan van het vuur, laat een minuutje staan en haal het deksel weg. Kruid met zout en 1 kl Provençaalse kruiden.

Garnaaltjes

Garnaaltjes geven je soep meteen een luxueuzer gevoel. Je kan je soep op voorhand maken, maar voeg de garnaaltjes pas vlak voor het serveren toe.

Kaas

Wie kan er een beetje extra kaas op de soep weerstaan? Gratineer je uiensoep met een laagje kaas erop of maak krokante parmezaanchips om bij de soep te serveren. Succes gegarandeerd!

Ook leuk:

  • Feta met kruidenmengeling: verbrokkel 200 g feta en meng met 1 el gehakte peterselie, 1 el gehakte munt en 1 el gehakte oregano.
  • Noten met blauwschimmelkaas: rooster 2 el walnoten, 2 el hazelnoten, en 2 el cashewnoten in een droge pan. Haal uit de pan en hak grof, meng met 120 g verbrokkelde blauwschimmelkaas (gorgonzola of stilton).

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen