Prei-spinaziesoep met feta
bereiding
-
1
Spoel de prei grondig en snij 2 stengels in gelijke stukken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel de spinazie.
-
2
Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de stukken prei toe en bak ze kort mee. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en laat de soep op een zacht vuur sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn.
-
3
Snij de derde stengel prei in dunne reepjes. Verhit een scheutje plantaardige olie in een pan. Frituur er de preireepjes in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
-
4
Mix de soep glad en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de prei-spinaziesoep in kommen, brokkel er de feta over en werk ze af met de gefrituurde prei.