Recept

Romige soep van witte wintergroenten met walnotencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De soep kun je tot twee dagen vooraf maken. Of maak ze nog langer vooraf en vries ze in. De crumble maak je tot één dag op voorhand en bewaar je in een afgesloten potje in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaken en de schorseneren en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Maak de preiwitten schoon en snipper ze fijn.

  2. 2

    Stoof de ui, de pastinaak en de schorseneren even aan in wat boter. Voeg de prei toe en roerbak verder tot ook de prei glazig gestoofd is.

  3. 3

    Schenk er de kippenbouillon en het citroensap bij. Kruid met het korianderpoeder en het chilipoeder. Laat 20 minuten zachtjes koken onder deksel. Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de zaden en de walnoten in een pan zonder vetstof in enkele minuten goudbruin. Sprenkel er olijfolie over en meng met de geraspte kaas. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over de borden, lepel er wat van de room in en strooi er de notencrumble mooi over. Werk af met de postelein voor een fris resultaat. Serveer de rest van de notencrumble er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige soep van witte wintergroenten met walnotencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!