Wortelsoep met wortelloofpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelsoep met wortelloofpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwijder het loof van de wortelen. Spoel het grondig, snipper fijn en hou apart. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in een grote pot glazig in de olijfolie.

  2. 2

    Voeg de wortelen toe en kruid met chilivlokken, komijn en kaneel. Laat 10 minuten stoven. Overgiet met bouillon tot de wortelen onderstaan, breng aan de kook en voeg het laurierblad toe.

  3. 3

    Laat 15 minuten zacht koken. Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommen en werk af met een beetje room en een paar snippers wortelloof. Lekker met bruschette met wortelloofpesto.

Wortelloofpesto
  1. 1

    Voor 200ml.

    Spoel het wortelloof. Pel en snipper de knoflook. Roos- ter de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Mix alle ingrediënten in een blender tot een smeuïge pesto. Kruid met peper.

  2. 2

    PESTO OVER?
    Je kunt de pesto extra lang in de koelkast bewaren als je er een laagje olie overgiet. Of verdeel de pesto in kleine porties in een ijsblokjeshouder en vries hem zo in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwijder het loof van de wortelen. Spoel het grondig, snipper fijn en hou apart. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in een grote pot glazig in de olijfolie.

  2. 2

    Voeg de wortelen toe en kruid met chilivlokken, komijn en kaneel. Laat 10 minuten stoven. Overgiet met bouillon tot de wortelen onderstaan, breng aan de kook en voeg het laurierblad toe.

  3. 3

    Laat 15 minuten zacht koken. Verwijder het laurierblad en mix de soep glad. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de soep over kommen en werk af met een beetje room en een paar snippers wortelloof. Lekker met bruschette met wortelloofpesto.

Wortelloofpesto
  1. 1

    Voor 200ml.

    Spoel het wortelloof. Pel en snipper de knoflook. Roos- ter de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Mix alle ingrediënten in een blender tot een smeuïge pesto. Kruid met peper.

  2. 2

    PESTO OVER?
    Je kunt de pesto extra lang in de koelkast bewaren als je er een laagje olie overgiet. Of verdeel de pesto in kleine porties in een ijsblokjeshouder en vries hem zo in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.