Romige soep voor je feestmenu: 20 recepten
+ tips voor een fluweelzachte feestsoep
Een mooi soep zet sowieso de toon van je feestmenu en als het ook nog ‘ns een romige soep is scoor je gegarandeerd! De ietwat nostalgische klassieker verdient zeker een plaatsje tussen je feestfavorieten. En met de juiste groenten en enkele slimme trucs maak je er een echte showstopper van. Deze tips en recepten voor een romige soep maken je feestmenu compleet!
Romige soep op het feestmenu? 4 tips
Klassiek kerstdiner of een meer casual feestmenu: een romige soep zorgt altijd voor instant gezelligheid. Met de juiste groenten en afwerking krijg je een zalige, fluweelzachte textuur waar je tafelgasten meteen voor zullen vallen. Bovendien maak je soep makkelijk vooraf en vergt de afwerking maar een minuutje. Nog een plus: je kunt er eindeloos mee variëren. Vier tips voor de fluweligste soepjes…
- Kies voor één kleurtint in je groenten: aardpeer, aardappel, pastinaak, witloof, knolselder, witte kool, preiwit, ui en knoflook zorgen voor de allermooiste witte kleur.
- Groenten die zoals aardappel of knolselder veel zetmeel bevatten, geven je romige soep een zachte structuur.
- Mix de soep eerst én haal ze daarna nog eens door een puntzeef. Of – nog beter: door een toestel dat speciaal daarvoor gemaakt is, zoals een thermomix of soepmaker.
- De room voeg je het best pas na het mixen toe. Zo niet riskeer je dat de soep toch gaat schiften tijdens het opwarmen. Doe je de room er toch al op voorhand bij, laat de soep dan zeker niet meer koken, maar hou ze net onder het kookpunt bij het opwarmen.
Lees ook:
- Meer dan 100 kerstmenu’s om uit te kiezen
- Feestmenu: zoveel heb je nodig per persoon
- 10 klassieke soepen zoals oma ze maakte
- 20 fluweelzachte soepen met room
- 30x feestelijke soep voor het kerstdiner
Zet deze romige soep op je feestmenu
Op zoek naar een fluweelzachte feestsoep? Deze soepjes zijn de crème de la crème… Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.