Recept

Aspergesoep met krokante soepstengels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk lentesoepje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olijfolie in een grote pot. Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit de ui en knoflook glazig in de olie.

  2. 2

    Maak de prei, courgette en asperges schoon. Snij ze in grove stukken. Bewaar de aspergepuntjes voor de afwerking en hou ook een paar fijne plakjes courgette apart. Stoof de prei, courgette, asperges, erwtjes en spinazie mee met de ui en de knoflook.

  3. 3

    Schenk 1,5 liter water in de pot en verbrokkel er het bouillonblokje bij. Doe het kruidentuiltje in de soep en breng het aan de kook. Kruid met peper. Laat de soep 15 minuten doorkoken.

  4. 4

    Snij het bladerdeeg intussen in lange repen van 1 centimeter breed. Bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met de zaadjes. Draai de repen een paar keer rond en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soepstengels in 15 minuten gaar en krokant in de oven.

  5. 5

    Mix de soep glad en verdeel over soepkommetjes. Werk af met enkele verse erwtjes, een plakje courgette, een blaadje basilicum en een aspergepuntje. Geef er de soepstengels bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesoep met krokante soepstengels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!