Wortel-gembersoep met een topping van gehakt en nootjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortel-gembersoep met een topping van gehakt en nootjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke soep met wat pit. 

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappelen en snij in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Bak de ui en knoflook in een diepe pan in de olijfolie glazig.

  2. 2

    Voeg de geraspte gember toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg currypoeder, kurkuma, wortelen en aardappelen toe. Laat even meestoven en giet er 1 liter water bij.

  3. 3

    Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad en werk af met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Bak het lamsgehakt rul in een droge koekenpan.

  2. 2

    Verdeel de soep over borden en garneer met het gehakt, de grof gehakte pistachenoten en een handvol muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappelen en snij in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Bak de ui en knoflook in een diepe pan in de olijfolie glazig.

  2. 2

    Voeg de geraspte gember toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg currypoeder, kurkuma, wortelen en aardappelen toe. Laat even meestoven en giet er 1 liter water bij.

  3. 3

    Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad en werk af met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Bak het lamsgehakt rul in een droge koekenpan.

  2. 2

    Verdeel de soep over borden en garneer met het gehakt, de grof gehakte pistachenoten en een handvol muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.