Broccoli-erwtensoep met muntpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broccoli-erwtensoep met muntpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De erwten geven de soep een frisgroene kleur. Om die extra in de verf te zetten, kun je ook wat jonge spinazieblaadjes toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Snij de broccoli met de steel in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot zacht. Voeg de broccoli en de erwtjes toe. Overgiet met groentebouillon tot alles onder staat en laat 10 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Maak intussen de pesto. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, de pistachenoten, de oude geitenkaas en de olijfolie in een blender en hak fijn. Voeg de muntblaadjes toe en hak opnieuw fijn. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Mix de soep fijn, voeg extra bouillon toe en kruid met peper en zout. Werk af met de pesto, de extra munt en enkele druppels olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Snij de broccoli met de steel in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot zacht. Voeg de broccoli en de erwtjes toe. Overgiet met groentebouillon tot alles onder staat en laat 10 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Maak intussen de pesto. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, de pistachenoten, de oude geitenkaas en de olijfolie in een blender en hak fijn. Voeg de muntblaadjes toe en hak opnieuw fijn. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Mix de soep fijn, voeg extra bouillon toe en kruid met peper en zout. Werk af met de pesto, de extra munt en enkele druppels olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.