Meest recente artikelen

No waste cooking: dít doe je met aardappelschillen en wortelloof!

Kitchenhack

  • Deel dit artikel:
No waste cooking: dít doe je met aardappelschillen en wortelloof! Artikel

Waarom zou je dingen weggooien die nog perfect eetbaar zijn? Gaan wortelloof en aardappelschillen bij jou meteen de vuilbak in? Zonde, want je kunt er nog heel wat mee doen.

Je gooide ze misschien altijd weg, die grauwe schillen van je aardappelen en dat frisse loof van je bussel wortels – niet wetende dat je er nog perfect iets lekkers van kan maken!

Chips

Met aardappelschillen kun je nog lekkere groentechips maken. Droog je zachte aardappelschillen uit in de oven of frituur ze kort en geniet ervan als chips of crunchy extra in salade. Heb je nog een ander restje groenten over? Ook daar kan je groentechips van maken, lekker zo’n mengeling!

Pesto

Een pesto hoeft niet altijd met basilicumblaadjes gemaakt te worden. Blancheer je kruidige (wortel)loof 1 minuutje en maak er een pesto mee. Die kan je dan gebruiken in een pasta, op pizza of in een salade. Smullen!

 

Soep

Je kunt ook soep maken van aardappelschillen en wortelloof. Gebruik ui als basis, stoof glazig, voeg schillen en loof toe, laat 30 min prutten in bouillon, mix en kruid af. Wedden dat je tafelgenoten verrast zullen opkijken als ze ontdekken waar hun lekkere soep mee gemaakt is?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen