Meest recente artikelen

No waste cooking: dít doe je met aardappelschillen en wortelloof!

Kitchenhack

No waste cooking: dít doe je met aardappelschillen en wortelloof! Artikel

Waarom zou je dingen weggooien die nog perfect eetbaar zijn? Gaan wortelloof en aardappelschillen bij jou meteen de vuilbak in? Zonde, want je kunt er nog heel wat mee doen.

Aardappelschillen en het loof van je bussel wortels gooide je misschien altijd weg, niet wetende dat je er nog perfect iets lekkers van kunt maken! Restjeskoken op z'n best, noemen wij dat. Hieronder doe je de nodige inspiratie op.

Wist je trouwens dat ze ook goed zijn voor je gezondheid?

Aardappelschillen bevatten veel …

  • Antioxidanten
  • Kalium
  • Magnesium
  • Vezels

Wortelloof is rijk aan …

  • Calcium
  • Kalium
  • Vezels
  • Vitamine C
  • Vitamine K

Chips

Met aardappelschillen kun je nog lekkere groentechips maken. Maak je zachte aardappelschillen schoon en droog ze uit in de oven of frituur ze kort en geniet ervan als chips of crunchy extraatje in salade. Heb je nog een ander restje groenten over? Ook daar kun je groentechips van maken. Lekker, zo'n mengeling!

Pesto

Een pesto hoeft niet altijd met basilicumblaadjes gemaakt te worden. Je kunt van bijna alles pesto maken, ook van wortelloof. Blancheer je kruidige loof een minuutje en maak er een pesto mee. Die kun je daarna gebruiken in een pasta, op pizza of in een salade.

Soep

Je kunt ook soep maken van aardappelschillen en wortelloof. Gebruik ui als basis, stoof glazig, voeg schillen en loof toe, laat 30 minuten prutten in bouillon, mix en kruid af. Wedden dat je tafelgenoten verrast zullen opkijken als ze ontdekken waar hun lekkere soep mee gemaakt is?

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen