Recept

Gegrilde zeeduivelfilet in een pompoen-currysoepje met een pittige crumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk voorgerecht met wintervis, ideaal voor je kerstmenu, bijvoorbeeld.

Het soepje en de crumble kun je makkelijk vooraf maken, de vis bak je net voor je gaat serveren en terwijl de soep opwarmt.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken. Pel de ui en snij ’m in ringen. Leg de ui, de aardappel en de pompoen op een ovenplaat. Strooi er het korianderpoeder over. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Roer af en toe.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze in de zonnebloemolie. Voeg de pompoen, de ui en de aardappel toe en kruid met het kerriepoeder. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Dep ondertussen de zeeduivelfilets droog en borstel ze in met olijfolie. Bak ze in de grillpan goudbruin en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de crumble. Hak de koriander grof. Pel de knoflook. Maak de chilipeper schoon. Doe de koriander samen met de knoflook, de chilipeper, de walnoten, de oude kaas en de olijfolie in de blender en mix. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Mix de soep en kruid ze met peper en zout. Verdeel ze over de borden, leg er een stukje zeeduivel in en werk af met de pittige crumble en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zeeduivelfilet in een pompoen-currysoepje met een pittige crumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!