Meest recente artikelen

Moet je een airfryer voorverwarmen of niet?

En waarom?

Moet je een airfryer voorverwarmen of niet? Artikel

De airfryer heeft op korte tijd heel wat harten veroverd. Het is snel, gemakkelijk en zorgt voor heerlijk lichte gerechten. Maar hoe zorg je nu voor het beste bakresultaat? En verwarm je je favoriete keukenhulp dan best even voor of niet? We leggen het even uit!

Dat de airfryer een handig apparaat is voor iedereen die snel heerlijke gerechten op tafel tovert, kunnen we niet ontkennen. Of het nu gaat over bijgerechten, hoofdgerechten of desserts, de airfryer is onmisbaar in de keuken. In het begin kan het een beetje zoeken zijn hoe je het maximale uit je airfryer haalt, maar eens je er mee weg bent, kun je niet meer zonder.

Afhankelijk van het merk

Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten. Sommige merken laten weten dat je de airfryer niet hoeft voor te verwarmen, anderen dan weer wel. Kijk dus allereerst goed naar wat jouw airfryer nodig heeft om je eten te bereiden.

Over het algemeen geldt wel dat je voor het allerbeste resultaat je airfryer best even kunt voorverwarmen. Dit hoeft helemaal niet lang te zijn, aangezien de airfryer niet veel nodig heeft om op temperatuur te komen. Maar je toestel enkele minuten laten voorverwarmen, zorgt ervoor dat je mandje al warm is, je airfryer goed op temperatuur zit en je meteen aan de slag kunt met je gerecht. Je doet dus met andere woorden niets mis met je favoriete keukenhulp al even op te zetten, voordat je je eten toevoegt.

Afhankelijk van het voedsel

Heb je geen tijd om je airfryer voor te verwarmen? Dat is natuurlijk geen probleem. Veel hangt ook af van het soort voedsel dat je wil bereiden. Als je iets gaat bereiden dat een korte baktijd heeft, zoals bijvoorbeeld frietjes, dan hoef je je airfryer niet voor te verwarmen. Ga je iets bereiden met een langere baktijd, zoals bijvoorbeeld een hele kip, dan is voorverwarmen wel aangeraden. Zo voorkom je dat je voedsel aan de buitenkant al volledig gaar is en aan de binnenkant nog niet.

Voorverwarmen is dus zeker een optie, maar het moet niet. Je kunt je voedsel ook iets langer laten zitten dan de aanbevolen baktijd, zo lukt het ook.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen