Meest recente artikelen

Bakpapier in de airfryer: ja of nee?

Het antwoord is...

Bakpapier in de airfryer: ja of nee? Artikel

De airfryer is een populaire keuken gadget die steeds meer mensen in huis halen. Het apparaat maakt gebruik van hete lucht om voedsel te bereiden, waardoor je zonder olie of vet toch knapperige en smakelijke gerechten kunt bereiden. Maar hoe zit het met bakpapier, mag je dit gebruiken in de airfryer?

Het antwoord op de vraag is: ja, je mag bakpapier gebruiken in de airfryer. Sterker nog, het kan zelfs helpen om de airfryer schoon te houden en voorkomen dat voedselresten aan de bodem blijven plakken. Wel is het belangrijk om bakpapier te gebruiken dat geschikt is voor hoge temperaturen, zoals vetvrij bakpapier. Daarnaast is het ook verstandig om het bakpapier niet volledig te bedekken met voedsel, zodat de lucht nog goed doorheen de airfryer kan circuleren.

Let er ook op dat je nooit bakpapier in de airfryer legt, zonder dat je er eten op plaatst. Wanneer er eten op het bakpapier ligt, blijft het op zijn plaats. Indien je dit niet doet, bijvoorbeeld tijdens het voorverwarmen, kan het bakpapier naar het verwarmingselement worden gezogen en gaan branden. Zorg er ook voor dat je bakpapier niet boven de mand uitsteekt.

Onthoud wel dat bakpapier geen must is. Het kan handig zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat de lucht niet meer goed kan circuleren. Hierdoor kan het zijn dat je voedsel niet meer even knapperig is dan wanneer je geen bakpapier gebruikt.

Kortom, bakpapier gebruiken in de airfryer is mogelijk en kan zelfs handig zijn. Let op het juiste soort bakpapier en zorg dat er genoeg lucht kan circuleren voor een optimaal resultaat.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen