Meest recente artikelen

De airfryer schoonmaken: zo is het klusje snel geklaard

Je bent er zó mee klaar!

De airfryer schoonmaken: zo is het klusje snel geklaard Artikel

Je airfryer schoonmaken, hoe pak je dat het best aan zodat je apparaat lang blijft meegaan? Volg dit stappenplan en je zit goed.

Zalig wat zo'n heteluchtfriteuse allemaal kan, maar hoe krijg je 'm weer proper? Een airfryer schoonmaken is in het ene geval al wat makkelijker dan in het andere, maar de stappen blijven grotendeels dezelfde. Zo pak je het aan:

Airfryer schoonmaken: klaar in vijf stappen

1. Maak de losse onderdelen schoon

Nadat je de heteluchtfriteuse minstens een halfuurtje hebt laten afkoelen, haal je eerst alle losse elementen uit het toestel. Meestal zijn dat de lade en het mandje of de losse plaat. Check eerst in je handleiding of ze in de vaatwasser mogen. Is dat niet het geval? Maak ze dan proper met de zachte kant van een sponsje of een microvezeldoek en wat warm water met afwasmiddel. Droog alles goed af en laat nog even nadrogen op je aanrecht.

Krijg je aangekoekte resten niet meteen weggewerkt? Vermijd schrobben om de antiaanbaklaag intact te houden. Laat de elementen liever een kwartiertje weken. Voor hardnekkige vlekken kun je ook een mengeling van bicarbonaat en water maken die je met een zachte borstel aanbrengt. Spoel na met schoon water en droog grondig af.

2. Gebruik een tandenstoker voor moeilijk bereikbare plekjes

Blijven er toch nog etensresten achter tussen de gaatjes en randjes van je mandje? Verwijder ze dan met een houten tandenstoker. Je maakt er de moeilijkst bereikbare plekjes mee proper én je maakt geen krassen.

3. Maak de binnenkant schoon

Nu is het tijd om de binnenkant van de airfryer schoon te maken. Dat doe je opnieuw met een microvezeldoek die je eerst drenkt in water met afwasmiddel en daarna goed uitwringt. Het is namelijk niet de bedoeling dat er water belandt in de elektrische componenten van je toestel. Ga er nog eens over met een schone microvezeldoek, droog opnieuw goed af en laat even nadrogen.

4. Maak de buitenkant schoon

Voor de buitenkant volg je dezelfde werkwijze als voor de binnenkant. Tip: gebruik een droog keukenpapiertje om de bekleding extra te doen glanzen.

5. Zet alles opnieuw in elkaar

Als alles droog is, is het tijd om de airfryer opnieuw in elkaar te zetten en op te bergen.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen