Meest recente artikelen

Wat is een Thermomix?

Het Zwitsers zakmes van de keuken

Wat is een Thermomix? Artikel

De Thermomix wordt vaak geprezen als een alles-in-één keukenwonder, maar klopt dat wel? Lees hier wat de Thermomix juist is, wat je ermee kan klaarmaken en wat de precieze voor- en nadelen zijn.

De laatste jaren bouwde de Thermomix wereldwijd een sterke reputatie op. Want of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of een echte keukenkluns, het veelzijdige keukenapparaat lijkt iedereen een handje te willen helpen. Vraag jij je af wat een Thermomix juist is, waarvoor hij dient en of je er misschien zelf een in huis moet halen? Lees er dan hier eerst alles over.

Wat is een Thermomix?

De Thermomix is een keukenapparaat dat ontworpen is om een breed scala aan kooktaken te vereenvoudigen. Oorspronkelijk ontwikkeld in Duitsland door Vorwerk, heeft het wereldwijd een trouwe schare fans opgebouwd. Het apparaat combineert verschillende keukenapparaten in één, waaronder een blender, foodprocessor, mixer, kookplaat en meer. Dankzij de krachtige motor, het touchscreen en een heleboel voorgeprogrammeerde recepten, is het de bedoeling dat zowel ervaren koks als beginners allerlei gerechten makkelijk kunnen bereiden met de Thermomix.

Wat kun je maken met de Thermomix?

De Thermomix is in staat om een brede waaier aan gerechten te bereiden, waaronder:

Soepen en sauzen: De Thermomix kan ingrediënten mixen, koken en pureren, waardoor het eenvoudig is om zelfgemaakte soepen en sauzen te maken, zoals pompoensoep of bearnaise.

Deeg en brood: Of je nu zelfgemaakte pizza wilt maken of vers brood wilt bakken, de Thermomix kan het deeg kneden en laten rijzen.

Smoothies en shakes: Met de krachtige blenderfunctie kun je heerlijke smoothies en shakes bereiden, boordevol verse ingrediënten.

Desserts: Van romige crèmes tot luchtige soufflés, de machine kan allerlei desserts maken, zoals crème brûlée of chocolademousse.

Stomen: Het apparaat kan ook stomen, wat perfect is voor het bereiden van gezonde groentegerechten.

Voor- en nadelen van de Thermomix

Weet je nog steeds niet of je zelf een Termomix in huis moet halen? Wij zetten hier nog eens de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen

Veelzijdigheid: De Thermomix kan een groot aantal gerechten bereiden, van soepen en sauzen tot desserts en zelfs deeg en brood.

Efficiëntie: Het apparaat automatiseert veel keukentaken en bespaart zo kostbare tijd en moeite.

Gezond koken: Dankzij nauwkeurige temperatuur- en snelheidsregeling kan de machine gezonde maaltijden bereiden met minder vet en olie.

Duurzaamheid: Hoewel de initiële kosten hoog zijn, gaat de Thermomix doorgaans lang mee, wat het tot een kosteneffectieve investering maakt.

Nadelen

Prijs: De Thermomix heeft een aanzienlijk prijskaartje, met een gemiddelde prijs variërend van €1.200 tot €1.500, afhankelijk van het model en de accessoires.

Leercurve: Het kan even duren om alle functies volledig te begrijpen en te benutten.

Afhankelijkheid van voorgeprogrammeerde recepten: Sommigen ervaren dat het gebruik van voorgeprogrammeerde recepten de creativiteit in de keuken kan beperken.

Onderhoud: Het apparaat vereist regelmatig onderhoud als je wil dat hij optimaal blijft presteren.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!