Meest recente artikelen

Hoe maak je de perfecte verse friet in de airfryer?

Dit is het geheim!

Hoe maak je de perfecte verse friet in de airfryer? Artikel

Op zoek naar het geheim van perfect gebakken, zelfgemaakte frietjes zonder friteuse? Dit is ons recept (inclusief tips) voor heerlijke verse friet uit de airfryer.

We kunnen 'm echt niet meer missen. Zelfgemaakte frietjes bakken in de airfryer leek echter een ware kunst. Wij Belgen zijn natuurlijk wel erg veeleisend wat onze frietjes betreft… Na veel oefenen en bijstellen hebben we goed nieuws. Eindelijk hebben we hét recept voor verse friet in de airfryer te pakken. En het is eigenlijk helemáál niet moeilijk.

Tips voor verse friet uit de airfryer

 • Zorg dat je frietjes even lang en dik zijn zodat ze even snel mooi gebakken zijn.
 • Zijn ze gesneden? Leg ze dan minstens een halfuurtje in koud water. Zo spoel je het zetmeel weg dat anders zou verbranden.
 • Komen je frietjes uit de versafdeling? Dan zijn ze al geweekt.
 • Bak vervolgens je frietjes voor, gebruik daarbij geen olie.
 • Pas daarna pas vet je de frietjes in. Ga voor een neutrale arachideolie of met een smaakje, als je daarvan houdt.
 • Neem je tijd. Vers uit de airfryer vergt meer inspanning dan een pak friet afhalen. In tegenstelling tot andere bereidingen duurt frituren juist wat langer in de airfryer. Reken voor dit recept op een uur, van het schillen tot en met het bakken.
 • De temperatuur moet ook hoger. Leer daarom je airfryer kennen. Elk toestel is anders. Zo kan het dat je de tijd en temperatuur uit het recept wat moet aanpassen.

Zo maak je verse friet in de airfryer

Nodig

Bereiding

 1. Schil de aardappelen en snij ze in frietjes van gelijke grootte.
 2. Laat een half uur weken in koud water of spoel ze grondig af.
 3. Doe de verse friet in het mandje en bak 10 minuten voor op 120 graden in de voorverwarmde airfryer. Zonder olie.
 4. Meng de halfgare friet met de olie in een kom.
 5. Doe de frietjes opnieuw in de airfryer en bak ze krokant op 180*C. Dat duurt nog 'ns 22 minuten. Schud ze tussendoor af en toe even op.
 6. Klaar? Serveer de friet met wat zout of andere smaakmakers. Tenzij je voor gekruide olie hebt gekozen, natuurlijk. Dien op met homemade mayonaise.

Je kunt ook andere aardappelbereidingen maken met hete lucht. Of wat zeg je van verse friet van groenten in de airfryer? Hier lees je er meer over.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen