Meest recente artikelen

Is het wel gezond als je kind regelmatig met de airfryer kookt? Karolien Olaerts legt uit

Is airfryen wel gezond? Of is dat slechts gebakken lucht?

Is het wel gezond als je kind regelmatig met de airfryer kookt? Karolien Olaerts legt uit Artikel

De airfryer duikt steeds vaker op in keukens. Zo misschien ook wel in de keuken van je kroost. Maar is al dat 'koken' in de airfryer wel zo gezond? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Wat als je zoon drie keer per week met de airfryer 'kookt'? Is dat wel oké? Die vraag stelden wij aan chef, auteur en podcast-host Karolien Olaerts. Met haar master in de biomedische wetenschappen en haar liefde voor gezonde voeding, is zij de ideale persoon om hier antwoord op te geven.

Het antwoord van Karolien

"Wat je klaarmaakt in een airfryer of heteluchtfriteuse wordt gaar door een krachtige stroom hete lucht die continu rond blaast in het apparaat. Dankzij deze techniek hoef je geen of veel minder vetstof te gebruiken, waardoor je minder vet en calorieën binnenkrijgt. De airfryer kan daarom een gezonder alternatief zijn voor een traditionele friteuse.

De vraag is natuurlijk wat je klaarmaakt: frieten, kroketten, loempia's en consorten zijn prima voor af en toe, maar het zijn niet de meest voedzame producten, ook niet als ze uit de airfryer komen. Kies je daarentegen vooral voor volwaardige maaltijden met bijvoorbeeld aardappelen, vette vis en groenten, dan is er geen enkele reden om de airfryer niet te gebruiken. Het is een prima toestel, dat veel minder plaats inneemt dan een oven, ideaal dus voor wie geen ruime keuken heeft. Je hebt tegenwoordig heel wat receptenblogs en zelfs kookboeken die draaien rond heteluchtfriteuses. Als je je zoon wilt inspireren, is dat misschien wel een ideaal volgend cadeau!"

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen