Meest recente artikelen

Kerstmenu uit de airfryer - de echte ster van het feest

6x menu van de chef

Kerstmenu uit de airfryer - de echte ster van het feest Artikel

Ben je even dol als wij op het toestel, dan heb je je vast ook al afgevraagd of het kan: een volledig kerstmenu uit de airfryer. Wij zochten het alvast uit, en ja: het is perfect mogelijk! Kies uit zes feestelijke menu’s, bereid door je favoriete keukenhulp.

Of je nu zin hebt in een vispannetje, stoofpotje, gebraad, kroketjes of een gerechtje met kaas. De airfryer laat er z'n hete lucht op los en je kunt zo aan tafel. Natuurlijk kan het toestel niet álles aan, maar het zit er toch niet ver van af. Van apero over hoofd- en bijgerecht tot en met de koffie… En natuurlijk: geen feest zonder kroketjes of frietjes. Stel jouw kerstmenu samen met deze gerechten uit de airfryer en ontdek het zelf.

Tips voor feestkoken met de airfryer

Voor je er enthousiast mee aan de slag gaat, eerst nog dit.

  • Hou je gerechtjes goed in het oog, want het ene toestel is het andere niet. We dubbelcheckten alle baktijden en -temperaturen maar deze kunnen variëren volgens de kracht van je airfryer.

  • Maak een plan op van welk deel van het kerstmenu er eerst in de airfryer gaat. Je kunt er namelijk niet alles tegelijk in gooien, zelfs niet in het XXL exemplaar. Kijk bijvoorbeeld of je hapjes vooraf kunt klaarmaken en warm houden.

  • Zelfgemaakt gebak zoals cake of koekjes kan je gerust (zelfs meer dan een dag) op voorhand bakken op voorwaarde dat je ze goed bewaard.

  • Ook voor grotere groepen is het toestel niet echt ideaal. Het volume van een airfryer is berekend op de grootte van een bescheiden gezin. Wil je dat lekkere kalfsstoofpotje én knapperige airfryerkroketjes samen op tafel? Leen desnoods een tweede airfryer bij de buren, vrienden of familie.

6x kerstmenu uit de airfryer

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Heerlijke heteluchthapjes

Nog meer airfryer-hapjes? Die verzamelden we in deze lijst.

Bijgerechten voor  je kerstmenu

Kerstige hoofdgerechten

De feestelijkste desserts uit de airfryer

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen