Meest recente artikelen

Een ei koken in de airfryer? Dat kan!

Een echte alleskunner

Een ei koken in de airfryer? Dat kan! Artikel

Wist je dat je ook eieren kunt koken in de airfryer? Er komt geen kokend water aan te pas en het is doodeenvoudig.

De airfryer is op korte tijd een van de meest gebruikte keukentoestellen van heel wat gezinnen geworden, en terecht! Je maakt er snel krokante frietjes en hapjes in klaar met een fractie van de vetstof die je anders zou gebruiken. Maar wist je dat je heteluchtfriteuse veel meer kan? Een ei koken in de airfryer is tegenwoordig zelfs een van onze vaste ochtendrituelen.

Ei koken in de airfryer: zo doe je dat

 1. Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Prik met een naald een gaatje in de onderkant om barsten te voorkomen.
 2. Stel de heteluchtfriteuse in op 120°C. Voorverwarmen hoeft niet.
 3. Leg de eieren in het mandje (je kunt gerust een paar eieren tegelijk koken, maar leg het mandje niet overvol) en zet de timer.
  (Dit zijn gemiddelde tijden die, afhankelijk van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet, een beetje kunnen afwijken. Experimenteren is de boodschap, en daarna maak je keer op keer het perfecte eitje klaar!)
  • Voor zachtgekookte eieren: 10 à 12 minuten
  • Voor hardgekookte eieren: 12 à 15 minuten
 4. Haal de eieren voorzichtig uit het mandje en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Dat stopt het kookproces en zorgt ervoor dat je ze straks makkelijk kunt pellen.

Lekkers met gekookte eieren

Je eieren puur eten met soldaatjes van geroosterd brood is altijd een goed idee, maar je kunt ze ook verwerken in andere gerechten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen