Meest recente artikelen

Is een airfryer zuiniger dan een oven?

Benieuwd?

Is een airfryer zuiniger dan een oven? Artikel

Eens je proeft van de kunsten van een airfryer, wil je niets anders meer. Het is snel, je kunt er heel wat kanten mee uit en maakt er de lekkerste gerechten mee. Maar is deze kleine keukenhulp nu eigenlijk zuiniger dan een oven?

 Ja, een airfryer is doorgaans zuiniger dan een oven. En daar zijn een aantal redenen voor:

  • Een airfryer heeft een kleinere ruimte die opgewarmd moet worden, waardoor het minder energie verbruikt dan een grotere oven.
  • Een airfryer staat erom bekend om voedsel sneller te bereiden dan een oven, waardoor het minder lang wordt blootgesteld aan warmte en dus minder energie nodig heeft.
  • Een oven doet er al snel een tiental minuten over om deftig op temperatuur te komen, terwijl een airfryer vaak zelfs niet meer hoeft voor te verwarmen. Daarnaast duurt de bereiding dan ook nog eens langer, waardoor je dus al snel veel meer tijd kwijt bent met je oven dan met je airfryer en dus ook meer energie.
  • In een airfryer circuleert hete lucht om voedsel te bereiden, terwijl een oven meestal gebruik maakt van warmtebronnen, zowel boven- als onderaan. Op deze manier zal een oven altijd nét iets meer energie vragen.

Wil dit nu zeggen dat je je oven totaal niet meer nodig hebt? Absoluut niet. Als je graag eens een verrukkelijke taart bakt, een hartige quiche of een heerlijke ovenschotel met goudbruine korst, kun je best nog steeds gebruik maken van je oven. Er past ook nog steeds meer in een oven dan in een airfryer, dus voor grote hoeveelheden kun je je oven best nog steeds inschakelen.

Verder is het ook belangrijk om op te merken dat het energieverbruik van zowel een airfryer als een oven kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de grootte van het apparaat. Als je op zoek bent naar een energiezuinige optie, dan is het verstandig om de specificaties van verschillende modellen te vergelijken om te zien welke het meest efficiënt is.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen