Meest recente artikelen

Deze 5 dingen maak je best niet klaar in de airfryer

Jammer maar helaas!

Deze 5 dingen maak je best niet klaar in de airfryer Artikel

De airfryer is onze beste vriend, maar ook hij kan helaas niet álles. Sommige voedingsmiddelen maak je daarom maar beter op een andere manier klaar. We zetten ze voor je op een rij.

Onderstaande dingen stop je maar beter niet in de airfryer …

1. Eten met een deegjasje

Zin in klassieke fish and chips vanavond, waarbij je je vis in een vloeibaar deegjasje wentelt? Laat de hetelichtfriteuse dan maar in de kast staan, en opteer best voor de gewone friteuse. In olie wordt het beslag namelijk lekker krokant, maar in de airfryer zal het enkel van de vis op de bodem druipen. Zonde!

Wil je toch fish and chips (of andere krokante lekkernijen in beslag) bereiden in de hetelichtfriteuse, dan kun je het recept een beetje aanpassen en voor een krokant korstje van panko of ander paneermeel kiezen. Deze versie vinden wij het lekkerst!

2. Toast

Iets anders wat je beter niet in de airfryer klaarmaakt: een knapperig sneetje toast. Het klinkt als een makkelijke oplossing voor als je broodrooster het even niet meer doet, maar het resultaat is brood dat door de sterke luchtcirculatie in het rond vliegt en meer kruimels veroorzaakt dan wat anders.

Dan toch beter even de grillpan of de grillfunctie van je gewone oven gebruiken. Óf je een nieuwe broodrooster aanschaffen, natuurlijk …

3. Popcorn

Popcorn is altijd lekker! Maar dan niet in de airfryer… Maïs poft namelijk pas rond de temperatuur van 200°C en veel airfryers kunnen die temperatuur niet (of maar moeilijk) bereiken. Kan je heteluchtfriteuse die temperatuur wél makkelijk aan? Dan zouden wij er absoluut voor gaan!

Bij twijfel werkt de ouderwetse kookpot of de microgolfoven ook nog altijd prima. Zo pak je het aan.

4. Spek

Enkele plakjes spek bakken in een airfryer? In principe is dat perfect mogelijk. Zouden we je het ook aanraden? Niet meteen. De krachtige ventilator zorgt er namelijk voor dat het vet in het rond spat en een gigantische knoeiboel van je hetelichtfriteuse maakt.

Een betere oplossing is om ze te bakken in de pan (extra vetstof is niet nodig) of op een rooster in de oven. Zelfs de microgolfoven is een optie!

5. Verse groenten

Sommige rauwe groenten kun je perfect klaarmaken in de airfryer, maar andere komen verpulverd of verlept uit het mandje als je niet héél veel olie of andere hulpmiddelen gebruikt (we hebben het over jou, broccoli). Het is dus echt trial and error als het op groenten klaarmaken in de heteluchtfriteuse aankomt.

Heb je weinig tijd en wil je zeker zijn van hapklare groenten? Dan raden we je aan om diepvriesgroenten te gebruiken. Net zo gezond, beloofd!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen