Recept

Lichte ovenloempia's met zoetzuur sausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze loempia's maak je klaar in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

Het zoetzure sausje erbij maken we met agavesiroop in plaats van suiker: een tikkeltje gezonder!

 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Begin met de dipsaus. Pel de knoflook en snipper fijn. Hak ook de chilipeper fijn. Doe de knoflook, chilipeper, sojasaus, het sap van de limoen, 100 ml water, de agavesiroop, tomatenpuree en appelazijn in een pannetje en breng aan de kook. Roer het maïszetmeel los met 2 eetlepels water, voeg toe en laat nog 1 minuut meekoken. Laat de saus afkoelen.

  2. 2

    Voor de vulling met kip: rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Meng de schil en het sap met de knoflook, chilivlokken, gerookt paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie. Snij de kipfilet in fijne reepjes en meng met de marinade. Laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Snij intussen de paprika en prei in fijne reepjes. Verhit een pan en bak hierin de reepjes gemarineerde kip, paprika en prei. Voeg op het laatste de sojascheuten toe en roerbak nog 1 minuut mee. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Beleg 4 vellen loempiadeeg in het midden met een beetje vulling. Bestrijk de zijkanten met eidooier. Vouw de onderkant van het deeg over de vulling naar boven. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol het deeg verder op naar boven. Leg de loempia's op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Voor scampivulling: rasp de schil van de limoen en pers de limoen. Meng de schil en het sap met de knoflook, chilivlokken, gerookt paprikapoeder met 2 eetlepels olijfolie. Snij de scampi's in grote stukken. Meng ze met de marinade. Laat 30 minuten rusten.

  6. 6

    Snij intussen de venkel in fijne reepjes en de lente-ui in fijne ringen. Verhit een pan en bak hierin de reepjes venkel beetgaar in wat olie. Voeg de scampi met marinade, de ringetjes lente-ui en de sojascheuten toe en roerbak nog 1 minuut mee. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Beleg 4 vellen loempiadeeg in het midden met wat vulling. Bestrijk de zijkanten met eidooier. Vouw de onderkant van het deeg over de vulling naar boven. Vouw nu de zijkanten naar binnen en rol het deeg verder op naar boven. Leg de loempia's op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.

  8. 8

    Serveer de loempia's met het sausje.

In de airfryer
  1. 1

    Bestrijk de loempia’s met olijfolie, leg ze in de het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 10 tot 12 minuten op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lichte ovenloempia's met zoetzuur sausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!