Meest recente artikelen

10 slanke ingrediënten om regelmatig op het menu te zetten

Heerlijk licht!

10 slanke ingrediënten om regelmatig op het menu te zetten Artikel

Dé truc om lekker en gezond te eten? Kies voor slanke ingrediënten bij het opstellen van je boodschappenlijst. Deze 10 toppers zetten wij geregeld op het menu.

1 Appel

Een appel is niet alleen een heerlijke snack, maar ook een voedzaam stuk fruit met slechts 52 kilocalorieën. Rode appels hebben de voorkeur, omdat ze meer antioxidanten bevatten dan groene of gele varianten. Die antioxidanten helpen ons lichaam te beschermen tegen veroudering en ziekten. Een appel mét schil is bovendien goed voor je weerstand. Klik hier voor leuke receptjes met veel appelen.

2 Broccoli

Broccoli is een caloriearme groente met slechts 34 kcal per 100 gram. Het is dus de ideale keuze voor wanneer je op je lijn wil letten. Daarnaast is het rijk aan vitamine C, wat niet alleen bijdraagt aan je algehele gezondheid, maar ook je immuunsysteem een boost geeft. Klik hier voor lekkere broccolirecepten.

3 Eieren

Als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje met minder dan 100 kcal, kies dan voor een hardgekookt ei! Eieren bieden een rijke bron van eiwitten en onverzadigde vetzuren, waardoor ze een voedzame en vullende snack zijn. Ben je op zoek naar recepten om hardgekookte eieren in te verwerken? Klik dan hier.

4 Bloemkool

Met slechts 20 kcal per 100 gram is bloemkool een licht verteerbare keuze. Door dagelijks een portie bloemkool te eten, bereik je snel de aanbevolen hoeveelheid vitamine C, wat bijdraagt aan een gezond voedingspatroon. Weet je niet goed wat je moet klaarmaken met bloemkool? Hier zijn onze favoriete bloemkoolrecepten.

5 Zalm

Met 200 kcal per 100 gram lijkt deze vis op het eerste gezicht calorierijk, maar zalm is eigenlijk een voedzame keuze. Kies bij je vishandel voor wilde of biologische zalm, die zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten, magnesium en mineralen. Perfect zalm bakken is soms een moeilijk klusje. Met deze tips hoeft het nooit meer te mislukken.

6 Spinazie

Spinazie bevat slechts 12 kcal per 100 gram en het zit boordevol ijzer, dat stofje is essentieel voor de vorming van rode bloedlichaampjes in ons lichaam. Daarnaast bevatten de groene blaadjes ook veel vezels, waardoor ze zeker niet mogen ontbreken in je weekmenu. Weet je niet goed hoe je spinazie moet integreren in je dagelijkse kost? Met deze recepten wordt het kinderspel.

7 Havermout

Havermout levert enorm veel voedingsstoffen en is goed voor je darmen en je cholesterolgehalte. Maar let wel op. Je kan beter niet té veel havermout eten. Een portie van 40 gram bij het ontbijt is al snel goed voor 152 kcal. Dat is ongeveer evenveel als twee sneetjes volkorenbrood. Ben je niet gek op een kom saaie havermoutpap? Hier vind je originele manieren om het ontbijtje te pimpen.

8 Quinoa

Quinoa is een prima vleesvervanger, want het zit boordevol proteïnes en eiwitten. Daarnaast is het ook een goede bron van calcium en fosfor. De kers op de taart? Een portie quinoa van 50 gram bevat slechts 57 kcal. Wil je deze superfood op je weekmenu zetten? Hier vind je 21 originele recepten met quinoa, van pudding tot burgers.

9 Groene kool

Alle kolen zijn rijk aan foliumzuur. Dat speelt een belangrijke rol bij de werking van je immuunsysteem. Zet regelmatig groene kool op het menu, want de groente bevat slechts 27 kcal per 100 g. Combineer 'm met spekjes zoals in dit recept of maak er een heerlijke wok mee.

10 Rode biet

Rode bieten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen en zijn rijk aan de vitamines A, B en C. Bovendien zorgen ze voor een prima vertering van voedsel. Per 100 gram rode bietjes krijg je slechts 43 kcal binnen. Maak er een lekkere dip mee of verwerk de groente in een salade.

Snel aan de slag met deze slanke ingrediënten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen