Meest recente artikelen

10 slanke ingrediënten om regelmatig op het menu te zetten

Heerlijk licht!

10 slanke ingrediënten om regelmatig op het menu te zetten Artikel

Dé truc om lekker en gezond te eten? Kies voor slanke ingrediënten bij het opstellen van je boodschappenlijst. Deze 10 toppers zetten wij geregeld op het menu.

1 Appel

Een appel telt zo’n 52 kcal. Verkies rode appeltjes: die bevatten meer antioxidanten dan groene of gele exemplaren. Een appel mét schil is trouwens goed voor je weerstand.

2 Broccoli

100 gram broccoli bevat zo’n 34 kcal. Een echte slankmaker, dus! Bovendien bevat broccoli veel vitamine C en geeft het je immuunsysteem een zetje.

3 Eieren

Op zoek naar een gezond tussendoortje dat minder dan 100 kcal bevat? Ga dan voor een hardgekookt ei! Eieren zijn rijk aan eiwitten en onverzadigde vetzuren.

4 Bloemkool

Met z’n 20 kcal per 100 gram is bloemkool heel licht verteerbaar. Eet je elke dag een portie bloemkool, dan heb je de aanbevolen hoeveelheid vitamine C al snel binnen.

5 Zalm

Met 200 kcal per 100 g lijkt dit een caloriebommetje op de lijst, maar deze vis zit boordevol gezonde vetten, eiwitten, magnesium en mineralen. Kies voor wilde zalm of biologische zalm.

6 Spinazie

Het ijzerbommetje bij uitstek, dat slechts 12 kcal per 100 gram bevat. Ontzettend belangrijk voor de vorming van rode bloedlichaampjes. Deze groene blaadjes bevatten veel vezels en verdienen dus echt een plekje op je weekmenu.

7 Havermout

Havermout levert enorm veel voedingsstoffen en is goed voor je darmen en je cholesterolgehalte. Maar overdrijf er niet mee: een portie van 40 gram bij het ontbijt is al snel goed voor 152 kcal. Evenveel als twee sneetjes volkorenbrood.

8 Quinoa

Een prima vleesvervanger, want quinoa zit boordevol proteïnes en eiwitten. Het is bovendien een bron van calcium en fosfor. Een portie quinoa van 50 gram bevat slechts 57 kcal.

9 Groene kool

Alle kolen zijn rijk aan foliumzuur. Dat speelt een belangrijke rol bij de werking van je immuunsysteem. Zet regelmatig groene kool op het menu, want de groente bevat slechts 27 kcal per 100 g.

10 Rode biet

Rode bieten zitten bomvol gezonde voedingsstoffen en zijn rijk aan de vitamines A, B en C. Bovendien zorgen ze voor een prima vertering van voedsel. Per 100 gram rode bietjes krijg je slechts 43 kcal binnen.

Snel aan de slag met deze slanke ingrediënten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen