Steak met bloemkool, krieltjes en yoghurt-dragonsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak met bloemkool, krieltjes en yoghurt-dragonsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, dit is light! Van steak bearnaise met frietjes naar steak met krieltjes en yoghurt-dragonsaus. Geen 1175 kcal maar 405 kcal.

bereiding
  1. 1

    Halveer de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Laat de bloemkool uitlekken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bloemkool 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bloemkool begint te kleuren.

  3. 3

    Hak de dragon fijn en meng door de Griekse yoghurt, breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de steaks lichtjes met olijfolie en bak ze in een grillpan, naargelang de gewenste garing, 2 à 3 minuten langs beide kanten. Serveer met de krieltjes, de bloemkool en de yoghurt-dragonsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze kort in gezouten water. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Laat de bloemkool uitlekken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de bloemkool 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bloemkool begint te kleuren.

  3. 3

    Hak de dragon fijn en meng door de Griekse yoghurt, breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de steaks lichtjes met olijfolie en bak ze in een grillpan, naargelang de gewenste garing, 2 à 3 minuten langs beide kanten. Serveer met de krieltjes, de bloemkool en de yoghurt-dragonsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.