Groene kool met spekjes

  • 40 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Belgisch
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Snij de kool in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Schaaf de kwartjes fijn of snij ze in fijne reepjes. 

    Pel en snipper de sjalot. 

  2. Blancheer de koolsnippers 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. 

  3. Bak de spekblokjes knapperig in een nootje boter. Zet ze even aan de kant en fruit in het spekvet de sjalotsnippers glazig. 

  4. Doe er de kool bij. Laat 15 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om, doe er eventueel al een beetje melk bij. 

  5. Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  6. Lepel de saus bij de kool. Schep er de spekblokjes door. Laat 1 minuut goed doorwarmen en serveer. 

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Spekjes met spruitjes en kastanjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Hutsepot met forel

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spiesje met spruitjes en spek

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ovenschotel met spruitjes en spekjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rodekool met spek