Groene kool met spekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene kool met spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker hartig voor de bij de aardappelen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kool in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Schaaf de kwartjes fijn of snij ze in fijne reepjes. 

    Pel en snipper de sjalot. 

  2. 2

    Blancheer de koolsnippers 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. 

  3. 3

    Bak de spekblokjes knapperig in een nootje boter. Zet ze even aan de kant en fruit in het spekvet de sjalotsnippers glazig. 

  4. 4

    Doe er de kool bij. Laat 15 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om, doe er eventueel al een beetje melk bij. 

  5. 5

    Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  6. 6

    Lepel de saus bij de kool. Schep er de spekblokjes door. Laat 1 minuut goed doorwarmen en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kool in kwartjes. Verwijder de harde middennerf. Schaaf de kwartjes fijn of snij ze in fijne reepjes. 

    Pel en snipper de sjalot. 

  2. 2

    Blancheer de koolsnippers 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. 

  3. 3

    Bak de spekblokjes knapperig in een nootje boter. Zet ze even aan de kant en fruit in het spekvet de sjalotsnippers glazig. 

  4. 4

    Doe er de kool bij. Laat 15 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om, doe er eventueel al een beetje melk bij. 

  5. 5

    Laat in een steelpannetje de rest van de boter smelten. Strooi er de bloem bij en roer glad. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  6. 6

    Lepel de saus bij de kool. Schep er de spekblokjes door. Laat 1 minuut goed doorwarmen en serveer. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.