Meest recente artikelen

Sandra's superfoods: rode appelen

An apple a day keeps the doctor away!

Sandra's superfoods: rode appelen Artikel

Geen dure, exotische ingrediënten in de keuken van Sandra Bekkari, zij kookt het liefst met superfoods van bij ons. Rode appelen bijvoorbeeld.

Appelen zijn een topbron van quercetine, een bioactieve stof die helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. Laat de schil er bij voorkeur aan: een groot deel van de vitamines en mineralen zitten in of net onder de schil.

Waarom rode appelen?

In rode appelen zit bijna dubbel zoveel quercetine als in groene. Bovendien bevatten ze dubbel zoveel vezels die het verteringsstelsel ondersteunen én een derde meer pectine, een stof die cholesterolverlagend werkt.

Blinkende schil

Voelt je appel een beetje vettig aan of blinkt de schil? Dan wil dit niet meteen zeggen dat er pesticiden opzitten. Het is niet meer dan een natuurlijk fenomeen dat optreedt bij bewaring.

Appels bewaar je trouwens best in het fruitvak van je koelkast. Zo blijven ze het langst vers en knapperig. Eet je appel vervolgens fris, maar niet te koud: zo gaat een deel van de smaak verloren. En dat zou zonde zijn, niet?

Probeer zeker deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen