Meest recente artikelen

Natalies weekmenu op z'n Frans

Proef de Franse zon!

Natalies weekmenu op z'n Frans Artikel

Het is oogstmaand! Redactrice Natalie gaat helemaal in la douce France-modus met rijpe courgettes, aubergines en paprika’s.

Natalie: "Mijn favoriete frituursnack uit mijn tienertijd was sowieso de ­sitostick: een krokant kalkoen­spiesje met dunne plakjes ui tussen. Uit pure nostalgie bestelde ik 'm ­onlangs nog eens bij onze ­frituur en besloot ik nadien om die snack zélf eens te maken. Twee testpogingen later vind je het recept hier terug. Het stokje laat ik achterwege, daar heb ik zelf nogal mee gesukkeld en dat wil ik iedereen besparen."

3x frisse zuivel op het menu

  • "Griekse yoghurt staat standaard in mijn koelkast, het is onmisbaar om een lichte dressing te maken. Ik vervang steeds de helft van de mayonaise door yoghurt voor een frisse en gezondere toets."
  • "Zure room is niet alleen lekker bij taco's of in een dip. In de zomer gebruik ik het in plaats van melk om puree te maken. Het geeft een lekkere friszure smaak en een iets ­romiger resultaat."
  • "Roomkaas is een echte lifesaver als het om desserts gaat. Gebruik het in zowel een gebakken als ongebakken kaastaart, maar ook als zoetje op de boterham met een flinke laag verse aardbeien van bij ons."

Maandag: labneh met geroosterde seizoensgroenten en zuurdesembrood

Natalie tipt! "Zonnebloempitten zijn lekker en budgetvriendelijk, maar wil je écht uitpakken met een lekkere topping, investeer dan in dukkah. Het is een heerlijke mix van geroosterde hazel­noten, sesamzaad en koriander."

Dinsdag: Italiaanse balletjes met pistache, gegrilde courgettes en kappertjes

Natalie tipt! “Kies in het seizoen voor een mix van gele en groene courgettes. Koop, of pluk als je geluk hebt met een eigen moestuin, kleine exemplaren. Die zitten bomvol smaak en hebben weinig pitjes”

Woensdag: krokante kip met boontjes en zomerse rucolapuree

Natalie: “Dit is mijn versie van de sito­stick. Het verschil met de frituur? Het ontbreken van het stokje, dat vond ik bij het bakken nogal onhandig”

Donderdag: pitaflapjes met falafel, hoisin-aubergine en chilimayonaise

Natalie: “Een snelle pekel is onmisbaar deze zomer. Pekel groentjes naar keuze, bewaar ze in een steriele pot en ­serveer ze bij een aperoplank, pita, hamburger of boterham”

Vrijdag: lauwe krieltjessalade met kruidendressing en homemade calamares

Natalie tipt! “Tubes pijlinktvis vind je zowel vers als diepgevroren in de meeste grote supermarkten of bij de visboer en snij je zelf eenvoudig in ringen. De krokante inktvisringen zijn ook lekker met extra lookboter erbij.”

Zaterdag: gnocchi alla caprese

Natalie: “Sappige tomaten en verse pesto van de markt, mozzarella van de kaasboer… Van dit gerechtje kun je een echt toppertje maken en het is klaar in een kwartier. Wil je hier graag een even snelle winterse variant van maken? Doe dan de gnocchi samen met 1 fles tomatenpassata, de tomaatjes en de mini­mozzarellabolletjes in een ovenschaal en laat ze lekker gratineren in de oven.”​​​​​​

Zondag: citroen-parelcouscous met bimi en varkenshaasje

Natalie tipt! “Gebruik het liefst met de hand gerolde ‘moghrabieh’ of parelcouscous in plaats van de machinaal gemaakte versie. Je kunt deze kopen in de groothandel of in de Midden-Oosterse supermarkt. De parels zijn grover en hebben meer beet na het koken. De kooktijd is afhankelijk van de soort die je hebt, volg dus steeds goed de aanwijzingen op de verpakking!”

Dessert: chocoladecheesecake met blauwe bessen

Natalie tipt! “Kies zelf de koekjes die je lekker vindt voor deze ­bodem: spritzkoekjes, zandkoekjes, boterkoekjes, digestives, boudoirs of bastognekoeken. Ik gebruik vaak lichtjes gezouten boter voor de bodem, omdat ik dat lekker vind, maar gebruik gerust ­gewone zachte boter.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen