Krokante kip met boontjes en zomerse rucolapuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Hak de rucola en de tuinkers fijn. Giet de aardappelen af en pureer ze met de zure room en een klontje zachte boter. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat en schep er de rucola en de tuinkers onder.
-
2
Maak de boontjes schoon en blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel en snipper de ui. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Verhit boter in een steelpannetje en fruit er de ui in. Voeg de boontjes en de tomaatjes toe en laat ze even mee opwarmen.
-
3
Maak de kip. Meng de bloem met het maïszetmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg het ei en 60 milliliter koud water toe en klop tot een glad beslag.
-
4
Snij de kip in hapklare blokjes en kruid ze met kippenkruiden. Wentel ze met behulp van 2 lepels door het beslag. Verhit intussen een flinke scheut plantaardige olie in een pan met dikke bodem (of verhit een friteuse tot 180°C) en bak de kip rondom krokant.
-
5
Serveer de zomerse puree met de boontjes en de krokante kip en werk het gerecht af met de extra tuinkers.