20 recepten met pijlinktvis: onpeilbaar lekker
Pijlsnel visje
Pijlinktvis is – net zoals de octopus of zeekat – een inktvis. Je kent 'm vast van de inktvisringen. Z'n tien tentakels worden immers vaak klaargemaakt in de vorm van calamares (of calamari in het Italiaans). Maar je kunt hem bijvoorbeeld ook vullen of serveren in een salade. Deze 20 verrassende recepten moet je zeker geprobeerd hebben!
Pijlinktvis is niet alleen heel lekker, het is tevens een mager product. De vis bevat bovendien ook nog 'ns veel eiwitten, omega 3-vetzuren, mineralen en vitaminen. Nog een goede reden om dit op zich gezonde ingrediënt regelmatig klaar te maken, dus.
De inktvis zwemt vaak in de de Atlantische Oceaan maar wordt ook massaal uit de Noordzee gevist! Als het kouder wordt, gaan de pijlinktvissen overwinteren voor de kust van Portugal (en geef ze eens ongelijk). Maar tegen de zomer aan – zo rond mei – juni – komen ze terug en kun je tot de winter verse exemplaren van bij ons bij de visboer vinden,
Het stevige vlees heeft een zoet-zilte smaak en het hoeft slechts heel even gebakken of gegrild te worden. Of, de minst slanke optie: je kunt hem ook paneren en frituren. Heerlijk!
Lees ook:
- 5 x budgetvriendelijk koken met vis
- Wat heeft redactrice Natalie altijd in de diepvriezer?
- 6 fabeltjes over vis die echt niet waar zijn
- Fishsticks maken in de airfryer: zo doe je het
- Vis pocheren doe je zo
- Hoe paneer je vis?
20 recepten met pijlinktvis
Calamares met een verrassend sausje bij de apero of een heerlijk gevulde taco? Probeer de beste gerechten met deze smakelijke inktvis. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.