Natalies koolhydraatarme weekmenu - hou de zomer nog even vast in september
Nog even nazomeren!
September is net begonnen, een drukke periode waarin redactrice Natalie het zomergevoel nog even probeert vast te houden en toch gezond wil koken voor het hele gezin. Met deze koolhydraatarme gerechten is dat easy-peasy.
Natalie: "September is als een pletwals: er moeten weer lunchboxen klaarstaan en de voetbalschoenen hebben een fikse poetsbeurt nodig. Daar krijg ik wel een beetje stress van. Toch neem ik me voor om dat vakantiegevoel nog even vast te houden, want september betekent ook een fijn weerzien met de meester of juf, de andere voetbalouders en de kersverse leiding van de jeugdbeweging. Ik heb zin in een nieuwe start!"
3x kip op het menu
- Kipgehaktis superveelzijdig. Ik maak er kippenballetjes mee voor in de soep, ik breng ze flink op smaak en bak ze krokant. Vries de balletjes in kleine porties in en je hebt altijd een kinderfavoriet in huis om een kom herfstsoep extra lekker te maken.
- Krokant gebakken gehakt, daar zegt niemand in ons gezin neen tegen. Breng kipgehakt eens op smaak met originele smaakmakers zoals sojasaus. Het is minder vet dan varkensgehakt en neemt de smaakmakers die je toevoegt goed op.
- Kippendijfilets zijn afkomstig van de bovenkant van de kippenpoot, ze hebben geen botje en zijn lekker mals. Deze filets bevatten iets meer vet dan de klassieke kipfilet, maar ook gezonde vitamines en mineralen."
Maandag: maaltijd-pompoensoep met balletjes en pittencrumble
Natalie: “Moet het snel gaan? Kies dan voor voorgesneden blokjes butternut uit de diepvries.”
Dinsdag: gevulde paprika’s met pesto en ricotta in kerstomatensaus
Natalie: “Graag nog sneller aan tafel? Gebruik dan kant-en-klare pesto van goede kwaliteit.”
Woensdag: slaatje van gepekelde komkommer en courgette met gehakt
Natalie: “Kies voor kleine komkommers en courgettes. Die zitten bomvol smaak en zijn knapperig van structuur.”
Donderdag: Indian summer-salade met kipdijfilets
Natalie: “Dit is een echte passe-partoutsalade. De slahartjes kun je in het najaar vervangen door rode of groene eikenbladsla, in de winter door boerenkool en in de lente door jonge frisse veldsla en postelein.”
Vrijdag: curry met seizoensvis, aubergine en tomaat
Natalie: “Liever veggie? Deze curry is ook lekker met kikkererwten in plaats van witte vis.”
Zaterdag: kalfslapjes piccata met gebakken champignons
Natalie: “Kies voor dikke kokosroom, daarvan heb je sowieso maar enkele lepels nodig voor een sausje met een volle smaak.”
Zondag: bloemkoolrisotto met venkel, groene asperges en gebakken zalm
Dessert: kokosmuffins
Natalie: “Lekker met een extra toefje mascarponecrème.”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!