Meest recente artikelen

Tijd voor taco's: 20 recepten voor de lekkerste vulling

Elke dag Taco Tuesday!

Tijd voor taco's: 20 recepten voor de lekkerste vulling Artikel

Snel klaar, lekker knapperig en altijd met een overheerlijke vulling... Wij zijn fan van taco's! We verzamelden onze beste recepten, lekker op elke dag van de week.

Het allerbeste aan taco's is dat je ze helemaal naar je hand kunt zetten. Van de klassieker tot een snoeptaco voor een kinderfeestje. Vis, vlees of veggie? Het kan allemaal! Experimenteer er op los met salades, dips, en sausjes. Zo maak je van elke taco een heel nieuw gerecht. Taco's zijn ook perfect om restjes op te maken.

Waar komen taco's vandaan?

Taco's zijn hip maar al stokoud. Ze zouden al op het menu hebben gestaan bij de oorspronkelijke Mexicanen, lang voor de Spanjaarden er arriveerden. Ze gebruikten er toen zachte maïstortilla's voor. Deze werden gevuld met vis en orgaanvlees. Dus niet met de kaas, sla, tomaat en zure room, zoals we de doorsnee taco vandaag kennen.

Pas veel later werd het een makkelijke hap die Mexicaanse mijnwerkers meenamen voor de schaft. Mexicaanse migranten die aan de Amerikaanse spoorwegen gingen werken, brachten ze mee naar Noord-Amerika. Intussen is de taco overal. Zelfs met een vulling die helemaal niet meer Mexicaans is.

Klassiek of verrassend?

Met taco's kan je zoveel doen! Traditioneel of met een twist: ze zijn altijd een succes. De klassiekers vul je met gehakt of kip en natuurlijk chili of guacamole. Liever iets anders? Maak een taco met scampi of verras je kroost met zoete tacomuffins. Mag het nog wat gekker? Ga dan voor een taco-dessert, met chocolade-ijs, popcorn en M&M's bijvoorbeeld.

What's in a name…

De weg een beetje kwijt tussen al die Mexicaanse wraps?

Tortilla's zijn platte, ongerezen pannenkoekjes en zijn te koop in verschillende formaten. Tortilla's worden gemaakt van bloem of maïsmeel en ze zijn de basis van wraps, burrito', quesadilla's en tostada's…

Burrito's zijn heerlijk gevulde tortilla's. Je kunt ze nog even kort opbakken in de pan voor een knapperig resultaat.

Taco's zijn knapperige kleine maïsschelpen, uitgevonden in Amerika, waar ze vooral in grote ketens en restaurants verkocht worden.

Quesadilla's zijn twee op elkaar gebakken tortilla's met gesmolten kaas ertussen.

Onze favoriete taco's

Wil je de recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen