Natalies weekmenu vol heerlijke zomerse gerechten
Klaar in 30 minuten
Ook met vrienden of familie op vakantie en op zoek naar snelle en makkelijke receptjes voor je gezelschap? Neem dan zeker dit weekmenu vol zomerse gerechten mee... Dé garantie op lekker eten, zonder al te veel afwas!
Dat Libelle Lekker Chef Natalie dol is op snelle gerechten is een understatement. Dus ook op vakantie gaat ze voor een makkelijk maar smakelijk weekmenu, vol zomerse gerechten.
Natalie: "Voor mij onmisbaar in een vakantiehuisje – naast een topterras met heerlijke ligstoelen – is een goede plancha of BBQ. Niets zo ontspannend als samen met de vrienden aperitieven met een goed glas rosé en intussen gezellig grillen op de plancha. De 'zwembadbommetjes' van de kinderen zijn het ultieme signaal dat de vakantie echt van start kan gaan."
Zomers = fruitig
De tips van Natalie voor een weekmenu vol zomerse gerechten met een fruitige toets?
- "Gegrilde ananas is niet alleen lekker bij het dessert, maar past ook bij een klassiek kipgerecht zoals een kipcurry. Door de ananas te grillen, zal het vruchtvlees lekker karamelliseren en nog zoeter smaken."
- "Frambozen zijn nu in seizoen. Heb je toch eens een minder bakje of liggen ze al wat te lang in de koelkast? Maak er dan een frambozencoulis mee. Deze is erg lekker bij elk dessert, maar zeker ook bij een kommetje havermout in de ochtend."
- "Mango past perfect in hartige salades. Maak er een salsa van met een pittig pepertje en koriander of mix de vrucht voor een sausje bij een salade met vis. Een onverwachte maar geslaagde smaakcombinatie."
Een weekmenu vol zomerse gerechten
Probeer zelf deze zomerse kidsproof bordjes met de lekkerste ingrediënten van het seizoen. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Maandag: Griekse rijst met spekfakkels
Dinsdag: flatbread met garnaalspiesjes, maïs-mangosalsa en aioli
Woensdag: chipolataworstjes met jonge harissawortelen en krieltjes
Donderdag: one pot spaghetti arrabbiata met krokante chorizo
Vrijdag: papillotjes met zalm en mosselen met een groene salade
Zaterdag: pad thai met krokant gebakken gyoza
Zondag: zomerse kipcurry met gegrilde ananas
Dessert: flensjes met vanille-ijs, gegrilde nectarines en frambozencoulis
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!