Recept

Italiaanse balletjes met pistache, gegrilde courgettes en kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders en low carb zomergerechtje van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt! “Kies in het seizoen voor een mix van gele en groene courgettes. Koop, of pluk als je geluk hebt met een eigen pluktuin, kleine exemplaren. Die zitten bomvol smaak en hebben weinig pitjes.”

bereiding
  1. 1

    Hak de zongedroogde tomaatjes, de pistaches en het basilicum fijn en meng ze samen met het paneermeel onder het gehakt. Kneed tot een smeuïg geheel. Rol hapklare balletjes van het mengsel. Verhit olijfolie en boter in een pan en bak de balletjes rondom krokant.

  2. 2

    Spoel de courgettes en snij ze in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze rondom goudbruin.

  3. 3

    Snipper de peterselie fijn. Verhit een bodempje boter en olijfolie in een pan en bak daarin de kappertjes krokant. Voeg de peterselie toe.

  4. 4

    Serveer de krokante balletjes met de courgettes. Werk ze af met de krokant gebakken peterseliekappertjes en de extra fijngehakte pistachenoten.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse balletjes met pistache, gegrilde courgettes en kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!