Recept

Pitaflapjes met falafel, hoisin-aubergine en chilimayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie maar net zo lekker, deze pitaflapjes van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt!

  • “Een snelle pekel is onmisbaar deze zomer. Pekel groentjes naar keuze, bewaar ze in een steriele pot en serveer ze bij een aperoplank, pita’s, hamburgers of boterham.”
  • “Geen kant-en-klare srirachamayonaise bij de hand? Maak dan zelf snel een sausje: meng 4 eetlepels mayonaise met het sap en de geraspte schil van 1 biolimoen en 1 à 2 eetlepels chilisaus naar smaak.”

bereiding
  1. 1

    Start met het pekelen van de groentjes. Maak de rode ui, de komkommer en de radijsjes schoon en snij ze in flinterdunne plakjes. Roer de rijstazijn los met de suiker en 1 koffielepel zout. Doe de groentjes in de pekel en laat ze een kwartier staan.

  2. 2

    Verhit intussen olie in een pan en bak de falafel rondom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt de falafel ook in de airfryer of de oven bereiden.

  3. 3

    Spoel de aubergines en snij ze in plakken. Verhit olie in een pan en bak de aubergineplakjes rondom krokant. Lepel er hoisinsaus naar smaak bij en laat de aubergine zachtjes karamelliseren.

  4. 4

    Snipper de kroiander. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Werk ze af met een lepel hummus naar smaak, enkele falafalballetjes, de plakjes aubergine en de gepekelde groentjes. Werk ze af met de srirachamayonaise en de gesnipperde koriander.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pitaflapjes met falafel, hoisin-aubergine en chilimayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!