Meest recente artikelen

Parelcouscous: dit kun je ermee maken

Níét hetzelfde als gewone couscous

Parelcouscous: dit kun je ermee maken Receptenset

Een hippe nieuwkomer in onze voorraadkast is parelcouscous. Nog nooit van gehoord tot voor een paar jaar, en nu zie je 'm geregeld opduiken in recepten, zoals deze 14. De redenen daarvoor zijn duidelijk: het is snel klaar, smaakt een beetje zoals pasta en ook kinderen zijn er gek op. Wat houdt je nog tegen om de onderstaande recepten te proberen?

Wat is parelcouscous?

Hoewel ze beide van durumtarwe gemaakt worden, zie je het verschil tussen couscous en parelcouscous (ook wel p'titim, Israeli couscous of Jeruzalem couscous genoemd) meteen: parelcouscous is veel groter dan gewone couscous, de bolletjes lijken wel kleine pareltjes naast het grove gries dat couscous is. Hij wordt net als pasta gekookt, terwijl gewone couscous eerder gestoomd wordt, of dat je die laat wellen in heet water. Bovendien wordt parelcouscous ook in andere recepten gebruikt. Logisch, want hij komt uit de keuken van het Midden-Oosten terwijl gewone couscous uit de Noord-Afrikaanse keuken stamt.

De lekkerste manier om parelcouscous te bereiden, is de pareltjes eerst 1 à 2 minuten bakken in een pan met olijfolie, en dan pas het water (ongeveer 1 1/4 keer het volume van de pareltjes) toevoegen. Een beetje zoals je losse rijst zou koken of een risotto zou beginnen. Vind je dat wat omslachtig, dan kun je 'm ook gewoon koken in water met wat zout. Parelcouscous moet ongeveer 10 minuten koken.

Parelcouscous met gegrilde zeebaars
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Parelcouscous met gegrilde zeebaars

Frisse parelcouscous met linzenballetjes
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Frisse parelcouscous met linzenballetjes

Pittige salade met gegrilde gemberkip, ananas, rucola en parelcouscous
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pittige salade met gegrilde gemberkip, ananas, rucola en parelcouscous

Zalm-preischotel met parelcouscous
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zalm-preischotel met parelcouscous

Parelcouscoussalade met gegrilde pompoen, sinaasappel en pecannoten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Parelcouscoussalade met gegrilde pompoen, sinaasappel en pecannoten

Parelcouscous met merguezworstjes en hummus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Parelcouscous met merguezworstjes en hummus

Gevulde paprika’s met parelcouscous
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gevulde paprika’s met parelcouscous

Gevulde bolcourgettes met parelcouscous en gerookte zalm
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gevulde bolcourgettes met parelcouscous en gerookte zalm

Parelcouscous met lamsballetjes, geroosterde artisjok en witte bonen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Parelcouscous met lamsballetjes, geroosterde artisjok en witte bonen

Lamsgehaktballetjes met parelcouscous en tomaat
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Lamsgehaktballetjes met parelcouscous en tomaat

Parelcouscous met gehaktballetjes en gegrilde pompoen en aubergine
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Parelcouscous met gehaktballetjes en gegrilde pompoen en aubergine

Gevulde zoete aardappel met parelcouscous, fetacrème en paprika
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gevulde zoete aardappel met parelcouscous, fetacrème en paprika

Parelcouscous met granaatappel en baba ganoush
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Parelcouscous met granaatappel en baba ganoush

Parelcouscous-salade met gegrilde kippenspiesjes en een paprikasausje
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Parelcouscous-salade met gegrilde kippenspiesjes en een paprikasausje

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen