Meest recente artikelen

Natalies weekmenu à la Sandra: fris, gezond én makkelijk

Heerlijk koolhydraatarm!

Natalies weekmenu à la Sandra: fris, gezond én makkelijk Artikel

De zon schijnt en de vakantie is in aantocht: dé tijd om lekker licht, fris en gezond te eten. Deze makkelijke gerechten zijn koolhydraatarm en verrassend van smaak.

Natalie: "Natuurlijk ben ik meestal de persoon die het fruit snijdt voor mijn gezin, maar ik ben oprecht gelukkig als ik in het weekend opsta en er mij een kommetje verse fruitsalade wacht. Niets zegt meer 'ik zie je graag' dan iemand die fruit voor je snijdt."

3 gezonde swaps voor het hele gezin

  • "Vervang de aardappelen in een omelet of tortilla eens door zoete aardappelen. Even lekker, een tikkeltje zoet en dus geliefd bij kinderen. Zoete aardappelen bevatten evenveel calorieën als gewone aardappelen, maar zitten wel bomvol goede vezels en eiwitten."
  • "Kies altijd voor volkorenproducten zoals pasta, rijst en brood. Die geven je langer een verzadigd gevoel en je hoeft er minder van te eten dan van de klassieke 'witte' producten."
  • "Je houdt ervan of niet, maar quinoa is een blijver in de keuken. Het bevat alle essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Daarnaast bevat quinoa veel vezels en verschillende vitamines en mineralen en is het glutenvrij."

Maandag: vleesbroodje met geroosterde bloemkool en amandel

Natalie: “Lekker extraatje: rooster de frisse jonge, knapperige blaadjes van de bloemkool mee in de oven”

Dinsdag: groentespaghetti met gegrild kalfslapje en rucolapesto

Natalie tipt: “Moet het snel gaan? Kies dan voor kant-en-klare pesto!”

Woensdag: quinoaslaatje met mango, makreel en geroosterde pitten

Natalie tipt: “Liever vegetarisch? Vervang dan de gerookte makreel door plakjes avocado.”

Donderdag: gegrilde witte asperges met krokant gebakken halloumi

Natalie tipt: “Mag er een dip bij? Serveer deze salade met romesco, een saus op basis van geroosterde rode paprika’s en noten. Een recept vind je hier. Als je geen airfryer hebt, kun je de halloumi ook bakken in de oven of grillen, al dan niet met wat olijfolie, in een hete pan.”

Vrijdag: tortilla van zoete aardappel met jonge prei en manchego

Natalie: “Dé tip van Spaanse chef-koks snij de aardappelen – hier dus zoete aardappelen – in fijne plakjes in plaats van in partjes of blokjes. Zo garen ze sneller en gelijkmatig in de tortilla. De tomaatjes kun je ook 10 minuutjes poffen in de oven op 200°C.”

Zaterdag: volkorenpastasalade met krokante kikkererwten, gegrilde venkel en kerriedressing

Natalie: “Gebruik je de steeltjes van de venkel niet in deze salade, bewaar ze dan samen met andere restjes groenten in de diepvries om een groentebouillon van te maken”

Zondag: gevulde kip uit de airfryer met boerenham, cottagecheese en broccoli

Natalie tipt: “Wist je dat de broccolisteel lekker zoet van smaak is? Schil ‘m en gebruik ‘m dus mee in al je broccolibereidingen. Klop de kipfilets eventueel platter met een deegrol. Leg er wel een stukje bakpapier tussen om de filets niet te beschadigen.”

Dessert: salade van rode vruchten met amandelen en munt

Natalie tipt: “Met fruitsalades op kleur maak je snel een gezond zomers dessertbuffet. Kies zelf welke kleur je het lekkerst vindt:

  • Geel: banaan, mango, gele nectarines, ananas, passievrucht…
  • Wit-groen: appel, witte druiven, meloen, kokosnoot, peer…
  • Blauw: blauwe druiven, vijgen, bramen, blauwe bessen…”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen