Recept

Labneh met geroosterde seizoensgroenten en zuurdesembrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker Chef Natalie.gaat in la douce France-modus met deze snelle maaltijd.

Natalie tipt! “Zonnebloempitten zijn lekker en budgetvriendelijk, maar wil je écht uitpakken met een lekkere topping, investeer dan in dukkah. Het is een heerlijke mix van geroosterde hazelnoten, sesamzaad, koriander.”

Let op: de labneh heeft een nachtje nodig om uit te lekken.

bereiding
  1. 1

    Doe de Griekse yoghurt in een schone neteldoek en hang die in een zeef boven een kom. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de dag nadien de oven voor op 200°C. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij ze in dunne reepjes. Spoel de nectarines en snij ze in stukjes. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Doe alles in een ovenschaal. Meng de sinaasappelschil en het -sap met de sumak, peper zout en een flinke scheut olijfolie. Giet het mengsel over de groenten en gaar ze 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de ovengeroosterde groentjes af met een flinke lepel van de labneh en bestrooi ze met de zonnebloempitten, versgemalen peper, olijfolie en het basilicum.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Labneh met geroosterde seizoensgroenten en zuurdesembrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!