Labneh met geroosterde seizoensgroenten en zuurdesembrood
bereiding
-
1
Doe de Griekse yoghurt in een schone neteldoek en hang die in een zeef boven een kom. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast.
-
2
Verwarm de dag nadien de oven voor op 200°C. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij ze in dunne reepjes. Spoel de nectarines en snij ze in stukjes. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Doe alles in een ovenschaal. Meng de sinaasappelschil en het -sap met de sumak, peper zout en een flinke scheut olijfolie. Giet het mengsel over de groenten en gaar ze 20 à 25 minuten in de oven.
-
3
Werk de ovengeroosterde groentjes af met een flinke lepel van de labneh en bestrooi ze met de zonnebloempitten, versgemalen peper, olijfolie en het basilicum.