Recept

Gnocchi alla caprese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snelle veggie pasta van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt! “Sappige tomaten, verse pesto van de markt en mozzarella van de kaasboer... Van dit gerechtje kun je een echt toppertje maken en het is klaar in een kwartier.

Wil je hier graag een even snelle winterse variant van maken? Doe dan de gnocchi samen met 1 fles tomatenpassata, de tomaatjes en de minimozzarellabolletjes in een ovenschaal en laat ze lekker gratineren in de oven.”

bereiding
  1. 1

    Verhit olijfolie in een pan en bak de gnocchi rondom bruin en krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

  2. 2

    Spoel de grote tomaten en snij ze in hapklare stukken. Spoel en halveer de kerstomaatjes of scheur ze in stukjes. Snipper het basilicum.

  3. 3

    Stort de gnocchi in een mooie schaal en schik er de mozzarellabolletjes en de tomaten tussen. Werk het gerecht af met een lepeltje pesto, de pijnboompitten, het gesnipperde basilicum, versgemalen peper en grof zeezout. Geef er de focaccia bij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gnocchi alla caprese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!