Recept

Citroen-parelcouscous met bimi en varkenshaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers zondagsmaal van Libelle Lekker Chef Natalie.

Natalie tipt! “Gebruik het liefst met de hand gerolde moghrabieh of parelcouscous in plaats van de machinaal gemaakte. Je kunt deze kopen in de groothandel of in de Midden-Oosterse supermarkt. De parels zijn grover en hebben meer beet na het koken.

De kooktijd is afhankelijk van de soort die je hebt, volg dus steeds goed de aanwijzingen op de verpakking!”

bereiding
  1. 1

    Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit olie in de pan en korst het varkenshaasje rondom. Dek het af en laat het 10 minuten op een zacht vuur verder garen.

  2. 2

    Snij de munt en de lente-uitjes fijn. Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem goed uitlekken. Maak de korrels los en meng er de gesnipperde munt en lente-ui onder. Breng de couscous op smaak met de geraspte citroenschil en het citroensap.

  3. 3

    Maak de bimi schoon en blancheer hem. Neem de tuinbonen uit de diepvries en blancheer ze de laatste minuut mee met de bimi. Giet beide af en spoel ze goed onder koud water. Voeg de bimi en de tuinbonen toe aan de couscous en kruid die met peper en zout. Werk af met de extra munt.

  4. 4

    Neem het vlees uit de pan, het mag binnenin nog rosé zijn. Laat het vlees nog even rusten in aluminiumfolie en snij het in plakjes.

  5. 5

    Serveer de lauwe parelcouscoussalade met het in plakjes gesneden varkenshaasje. Werk het gerecht af met de dragon.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroen-parelcouscous met bimi en varkenshaasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!