Chocoladecheesecake met blauwe bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en meng ze onder de koekjes. Lepel de koekjesmix op de bodem van de met bakpapier beklede springvorm van 24 cm diameter. Duw het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel en bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat hem even afkoelen.
-
2
Smelt de witte chocolade met de melk, roer los. Klop de roomkaas los met de suiker en het maïszetmeel. Voeg de gesmolten chocolade en de geraspte citroenschil toe. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer tot een glad beslag. Klop de room op en spatel hem onder het beslag.
-
3
Verwarm de blauwe bessen samen met de poedersuiker in een steelpannetje en roer tot een compote. Mix de compote fijn in een blender en zeef hem eventueel om de vliesjes te verwijderen. Roer de compote voorzichtig onder het beslag.
-
4
Stort het beslag op de koekjesbodem en bak de taart 1 uur tot 1.10 uur in de oven. Zet de oven uit, zet de deur open en laat de taart zo volledig afkoelen. Zet de taart daarna minstens 2 uur, maar liefst een nacht in de koelkast om verder af te koelen.
-
5
Werk de cheesecake af met de extra verse blauwe bessen en de extra geraspte witte chocolade en serveer.